İstanbul Devlet Opera ve Balesi Caner Akgün’e emanet

Opera sanatçısı Caner Akgün, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yeni müdürü oldu. 2007 yılında İDOB kadrosuna dahil olan sanatçı, buradaki yılları boyunca dünyaca ünlü çok sayıda opera eserinde rol aldı.

Kültür Sanat 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) solist sanatçısı Caner Akgün, kurumun yeni genel müdürü oldu. Türkiye’nin en önemli baritonlarından biri olan sanatçı, opera eğitimine 1999 yılında Kültür Bakanlığı Çoksesli Gençlik Korosu ve Alegria Oda Korosu’nda başladı. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Anasanat Dalı’na kabul edilen Akgün, burada bartion Eralp Kıyıcı ve Prof. Mustafa Yurdakul’un öğrencisi oldu. Vincenzo Bellini Oda Şarkıları üzerine yaptığı Yüksek Lisans tezini 2016 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde bitirdi ve mezun oldu.

Caner Akgün 2007’de İDOB’a katılmıştı

2007 Nisan ayında düzenlenen 9.Siemens Opera Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanan Caner Akgün, 2011 yılı Haziran ayında Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından Yılın En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı seçildi. 2012 Eylül ayında 7.Leyla Gencer Şan Yarışması’nda finale kaldı. 2007 yılında şimdi müdür olarak atandığı İDOB’a katılan sanatçı 16 yıldır bünyesinde bulunduğu kurumda çok sayıda oyunda rol aldı. Aralarında ‘La Traviata’, ‘Falstaff’,  ‘Faust’, ‘Carmen’, ‘Sevil Berberi’, Cosi fan Tutte ve La Boheme gibi ünlü opera eserlerinde yer alan sanatçı, 2015 Kasım ayında İDOB bünyesinde Selman Ada’nın Başka Dünya Operası’nda Zeus rolüyle dünya prömiyeri yaptı.

20. Uluslararası İstanbul Barok Festivali bünyesinde İstanbul Barok Orkestrası eşliğinde Handel’in Apollo et Daphne adlı Sahne Kantatı’nda Apollo rolüyle dikkat çeken Caner Akgün, lied repertuvarı konusunda da önemli performanslara imza attı. Sanatçı bugüne kadar Mahler’in ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’ ve ‘Rückert Lieder’, BrahmsWın ‘Vier ernste Gesaenge’, Maurice Ravel’in ‘Cinq melodies populaires grecques’ adlı şarkı dizilerini seslendirdi.

10 Kasım'da AKM'nin tüm salonlarında Atatürk anılacak10 Kasım’da AKM’nin tüm salonlarında Atatürk anılacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.