İstanbul Modern, National Geographic’in En İyiler listesinde

Architectural Digest’in Harika Eserleri listesine giren İstanbul Modern şimdi de National Geographic’in Dünyanın En İyil Kültür Mekânı listesinde yer aldı. Geçen mayısta kapılarını açan müzenin manzarası göz kamaştırıcı olarak tanımlanıyor.

Kültür Sanat 31 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İstanbul Modern, National Geographic’in hazırladığı Dünyanın En İyileri listesine girdi.

19 yılda yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul Modern’in yeni binası dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Renzo Piano imzalı bina Architectural Digest’ın Harika Eserler listesine girmenin ardından National Geographic tarafından En İyi 20 Kültürel Mekân’dan biri olarak seçildi. National Geographic’in dünyaca tanınan editörlerinin oluşturduğu listede yer alan Türkiye’nin ilk çağdaş sanat müzesi seyahat etmeye değer bir mekân olarak da nitelendirildi.

İstanbul Modern’in Boğaz’la bütünleşen mimarisine övgü

Aralarında Washington’daki Folger Shakespeare Kütüphanesi, Karayipler’deki Molinere Sualtı Heykel Parkı, Moğolistan’daki Cengiz Han Müzesi ve Londra Battersea Parkı’nın da olduğu En İyi 20 Kültürel Mekândan biri olan İstanbul Modern’in yeni müze binası ve seyir terasının yanı sıra Fahrelnissa Zeid’in soyut tablolarından, şık restoranından ve sergilediği video yapıtlardan övgüyle bahsedildi, eşsiz manzarasına mutlaka tanıklık edilmesi gerektiği vurgulandı.

National Georgraphic, İstanbul Modern’in koleksiyonundan övgüyle bahsetti.

İstanbul Modern’i Harika Eserler listesine dahil eden Architectural Digest da müzeyi tanıtırken şu sözlere yer vermişti: “Türkiye’nin ilk çağdaş ve modern sanat müzesi yenilenmiş bir depodaki eski yerinden Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlanan endüstriyel-şık bir hayranlık uyandırıcı binasına yerleşti. Pritzker Ödülü sahibi mimar Boğaz’dan ilham alarak gemileri andıran uzun bir yapı tasarladı ve onu dalgalanan alüminyum panellerle sardı.”

Açılışı büyük ses getiren ve dünyanın en büyük LED küresi olarak tanımlanan Las Vegas’taki Sphere ve Madrid’deki Kraliyet Koleksiyonları Galerisi ile aynı listede yer alan İstanbul Modern dünya çapında pek çok şehir rehberinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında sayılıyor.

İstanbul Modern 19 yılda 9 milyon ziyaretçi ağırladıİstanbul Modern 19 yılda 9 milyon ziyaretçi ağırladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.