İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Diskoda klasik keyfi

İstanbul Müzik Festivali'nde son iki gün. Bu akşam iki iddialı etkinliğe birden ev sahipliği yapacak. Babylon'da Disko Klasik etkinliğiyle seyirciler dans pistine davet edilirken AKM'deki özel buluşmada ünlü virtiüöz Arabella Steinbacher'e Salzburg Mozerteum Orkestrası eşlik edecek.

Kültür Sanat 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İstanbul Müzik Festivali, Babylon sahnesine taşınıyor.

İstanbul Müzik Festivali’nde son iki gün. 51. İstanbul Müzik Festivali bugün ve yarın gerçekleşecek etkinliklerle sona eriyor. Festivalde bu akşam iki etkinlik birden var. İlk rotamız Babylon. Alışılmışın dışına çıkan festival bu akşam Disko Klasik etkinliğine ev sahipliği yapacak. Disko Klasik, klasik müzikle dans edilebileceğini gösterme hedefiyle yola çıkıyor. Sahne alacak isimler ve repertuvar, bu hedefin gerçekleşeceği izlenimini de veriyor

İstanbul Müzik Festivali dans pistine taşınıyor

İstanbul Müzik Festivali’nin bu özel gecesinde dünya çapında saygınlık kazanmış, yeni neslin en çok aranan isimlerinden çellist Jamal Aliyev ve Avrupa’nın son yıllardaki en yenilikçi klasik müzik topluluklarından Orchester Im Treppenhaus birlikte sahne alacak.

Orkestra, Podium Festival Esslingen, Beethovenfest Bonn, Elbphilharmonie Hamburg, Heidelberg Spring, Klang Meetback Grafenegg, Bodensee Festival, Mozartfest Würzburg, Musikfest Bremen, Festival Theaterformen, Bavarian Radio Münih gibi uluslararası mekân ve festivallere düzenli olarak boy gösteriyor.

Gecenin yerli konuğu Jamal Aliyev, İngiltere’de Classic FM tarafından açıklanan “dünyanın önde gelen 30 yaş altı 30 müzisyeni” arasına seçilmiş bir müzisyen. Farklı kültürlerden beslenen bir özgeçmişe sahip olan Aliyev, kökleri ve Batı müziği arasında bir köprü kuruyor.

İstanbul Müzik Festivali’nde gecenin diğer etkinliği için rotamızı Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) çeviriyoruz. Matthew Hals yönetimindeki Salzburg Mozarteum Orkestrası, kemanın güçlü ismi Arabella Steinbacher’e eşlik edecek. Yaşayan en önemli keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Steinbacher ile yine klasik müziğin yıldız topluluklarından Salzburg Mozarteum Orkestrası’nı bir araya getiren bu özel konserin programı Wolfgang Amadeus Mozart’a adanmış. Klasik müziğin dahisine ait ’13 nolu Serenad’, ‘4 nolu Keman Konçerto’ ve ’29. Senfoni’ bu iddialı kadro tarafından seslendirilecek. Konserin başlangıç saati ise 20.00.

Anne-Sophie Mutter İstanbulluları büyülediAnne-Sophie Mutter İstanbulluları büyüledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.