İstanbul’a yeni bir müze: İstanbul Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi açıldı

İstanbul bir müze daha kazandı. Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Tarihi Hacopoulos Köşkü'de açılan müze kütüphane bu konseptteki 11. yapı olma özelliği taşıyor.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Müzeye tarihi Hacopoulos Köşkü ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un artık bir edebiyat müzesi var. İstanbulluların sayfiye yeri Prens Adaları’nın en popüleri Büyükada, ziyaretçilerini yeni bir müzeyle karşılayacak. İstanbul Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi kapılarını ziyaretçilere açtı. Tarihi Hacopoulos Köşkü’nde açılan müze, edebiyatçıların özel koleksiyonlarına da ev sahipliği yapıyor.

Müzede Reşat Nuri Güntekin, Melih Cevdet Anday, Zeyyat Selimoğlu, Sait Faik Abasıyanık gibi önemli isimlerin hayatından kesitler, eserleri ve hayat hikayelerinin yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 70 müze

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Adalar’ın birçok sanatçının eserlerine ilham kaynağı olduğundan bahsederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 yeni kütüphane açma hedefimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanemizle birlikte, İstanbul’da bakanlığımıza bağlı kütüphanelerimizin sayısı 70’e yükseldi” dedi.

Büyükada Edebiyat Müzes Kütüphanesi kapılarını açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı hizmet veren kütüphane sayısının bin 275’e ulaştığını belirten Yavuz, “253 halk kütüphanemizi yeniden yapılandırdık, yeni 68 halk kütüphanemizde de iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanıcılarımıza çağdaş araç ve gereçlerle donatılmış 75 gezici kütüphane ile ülkemizin dört bir yanında, özellikle de deprem bölgesinde hizmet veriyoruz” diyerek İstanbul Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi ile edebiyat müze kütüphanelerinin sayısının 11’e ulaştığını hatırlattı.

Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası kültür merkezine dönüştürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.