İstanbul’da ‘Beklenmedik Karşılaşma’: Olafur Eliasson İstanbul Modern’e geliyor

Heykelleri ve enstelasyonlarıyla tanınan Olafur Eliasson, ilk kez İstanbul'a geliyor. Sanatçının 30 yıllık kariyerinin özeti niteliğindeki 'Olafur Eliasson: Senin Beklenmedik Karşılaşman' başlıklı sergi, 7 Haziran'da İstanbul Modern'de açılacak.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Olafur Eliasson ilk kez İstanbul'a gelecek.

Heykelleri ve enstelasyonlarıyla bilinen İzlandalı-Danimarkalı Olafur Eliasson yaşayan en önemli sanatçılardan biri. Eliasson yerleştirmeler, resimler, heykeller, fotoğraflar ve filmler içeren geniş kapsamlı sergileriyle yaklaşık 30 yıldır sanat dünyasının önde gelen isimlerinden.

Ve şimdi de ilk kez İstanbul’a gelmeye gün sayıyor. İstanbul Modern Olafur Eliasson’un 30 yıllık kariyerinden kapsamlı bir seçkiyi ‘Olafur Eliasson: Senin beklenmedik karşılaşman’ 7 Haziran’da sanatseverlerle buluşturacak.

Eliasson’un 30 yıllık sanatsal pratiği boyunca odaklandığı su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi konulara odaklanan serginin küratörlüğünü müzenin küratöryel ekibinden Öykü Özsoy Sağnak, Nilay Dursun ve Ümit Mesci üstleniyor.

Olafur Eliason, ‘The Weather Project’ (Hava Durumu Projesi); 2003

İklim krizi dikkat çeken eserler

Sanatçı 2003’te 50. Venedik Bienali’nde Danimarka’yı temsil etti ve aynı yıl Londra’daki Tate Modern’in Turbine Hall alanında ‘The weather project’ adlı yerleştirmesiyle yer aldı Eliasson 2019’da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İyi Niyet Elçisi seçildi. Kurucusu olduğu Berlin merkezli Studio Olafur Eliasson zanaatkârlar, mimarlar, arşiv uzmanları, araştırmacılar, aşçılar, sanat tarihçileri ve teknisyenlerden oluşan geniş bir ekibe ev sahipliği yapıyor. Sürdürülebilirlik ve küresel ısınma gibi konulara her geçen yıl çalışmalarında daha da önem veren Eliasson ve stüdyosu bu temalarla ilişkili kavramları sanatsal olarak çözümlemenin ötesinde, yapıt üretimi ve sergi düzenleme süreçlerinde de karbon ayak izini azaltmak için önlemler alıyor.

Sergi 7 Haziran 2024–9 Şubat 2025 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Sergi Turu: Devrim Erbil'e saygı resimlerinden Arter'deki insaniyet fotoğraflarına...Sergi Turu: Devrim Erbil’e saygı resimlerinden Arter’deki insaniyet fotoğraflarına…

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.