İtalya, Türkiye’ye ait 10 tarihi eseri iade etti

10 tarihi eser daha ait olduğu topraklara dönüyor. İtalya'nın Floransa kentinde ele geçirilen pişmiş topraktan yapılmış tarihi eserler Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'ne teslim edildi.

Kültür Sanat 25 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin tarihi eserlerin iadesi konusunda verdiği mücadele sonuç vermeye devam ediyor. Türkiye’den yasa dışı yollarla yurtdışına çıkarılan 10 tarihi eser daha ait olduğu topraklara dönecek. Müjdeli haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy X/Twitter hesabından duyurdu. İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen bir operasyonda ele geçirilen pişmiş topraktan yapılan 10 eser İtalyan kültür polisi tarafından Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’ne temsil edildi. Tarihi eserlerin hangi döneme ait olduğu yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberi Kültür ve Turizm Bakanı verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gelişmeyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Ülkemizden kaçırılan eserleri ait olduğu topraklara geri getirmeye devam ediyoruz! Ülkemizden yasadışı yollarla çıkartılan 10 pişmiş toprak eserimiz İtalyan Kültür Polisi tarafından Floransa’da yakalanarak Roma Büyükelçimiz Sayın Ömer Gücük ve Bakanlığımız yetkililerine teslim edildi. Kültür varlığı kaçakçılığı alanında yakın iş birliği içerisinde olduğumuz İtalyan yetkililerine, titiz takipleri için Roma Büyükelçiliğimize ve ekibimize teşekkür ediyorum.”

2023 yılında Türkiye'de en önemli 10 arkeolojik keşif2023 yılında Türkiye’de en önemli 10 arkeolojik keşif

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.