Son vize kurbanı şair Haydar Ergülen oldu

Avrupa ülkelerinin vize politikası mağdur etmeye devam ediyor. Birçok dile şiirleri çevrilen şair Haydar Ergülen, davetlisi olduğu Bologna'daki şiir festivaline İtalya'nın vize randevusu vermemesi nedeniyle katılamayacağını açıkladı.

Kültür Sanat 21 Nisan 2024
Haydar Ergülen

Avrupa’nın Türkiye’ye yönelik tutumu kültürel alışverişe engel olmayı sürdürüyor. Kolaylaştırmak bir yana her yıl gittikçe zorlaşan vize prosedürünün yanında düşen vize kabul yüzdeleri de mağduriyeti artırıyor. Bunun son örneğini şair Haydar Ergülen yaşadı. Davetlisi olduğu Bologna Şiir Festivali için vize başvurusunda bulunan şaire İtalya’dan “randevu yok” yanıtı geldi.

‘Vizeler kapalı olduğu için gidemiyorum’

Şair Haydar Ergülen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 dilde şiir kitaplarım yayımlandı. 10-12 Mayıs 2024’de Bologna’daki şiir festivaline, davetli olduğum, uçak biletim de alındığı halde vizeler kapalı olduğu için gidemiyorum” yazdı.

Şair Haydar Ergülen’in X hesabından yaptığı paylaşımda “Yeşil pasaportum yok. Kimi şairler gibi yurtdışında çeşitli şiir festivallerine davet ediliyorum. 7 dilde şiir kitaplarım yayımlandı. 10-12 Mayıs 2024’de Bologna’daki şiir festivaline, davetli olduğum, uçak biletim de alındığı halde vizeler kapalı olduğu için gidemiyorum”

Gemiden Düşen Adam: Okyanusta yüzerkenGemiden Düşen Adam: Okyanusta yüzerken

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.