İtalya’daki Leonardo da Vinci sergisine 22 Türk sanatçı katılıyor

Leonardo da Vinci anısına doğduğu kasabada kapsamlı bir hazırlık var. Sanatçının doğduğu haftada açılacak The Route of Leonardo da Vinci sergisine Türkiye'den 22 sanatçı katılıyor. Sergi ekim ayında İstanbul'a da uğrayacak.

Kültür Sanat 10 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

15 Nisan 1452’de Floransa yakınlarındaki Da Vinci kasabasında dünyaya gelen bir bebek büyüdüğünde ortaya koyduğu eserlerle kendisinden sonra gelen kuşakların en büyük ilhamı olacaktı. Pek çok sanat tarihçisine göre zanaatkar kavramı yerine sanatçı unvanını kullanan ilk isim olan Leonardo da Vinci’nin doğumunun 572. yılı kutlanacak. UNESCO kararıyla doğduğu gün Dünya Sanat Günü ilân edilen dahi sanatçı için kapsamlı bir sergi başladı. 4 Mayıs’a kadar davam edecek sergide Türkiye’den de 22 sanatçı katılıyor.

Da Vinci kasabasındaki The Route of Leonardo Da Vinci sergisi dünyanın dört bir yanından sanatçıları ağırlayacak. 13 Nisan 2024 tarihinde Leonardo haftası etkinlikleriyle eş zamanlı olarak Villa Vignozzi Hall’d sanatseverlerle buluşacak. İlk sergi Villa de Claricini Dornpacher’nin (Udine, İtalya) etkileyici atmosferinde Asmalımescit Sanat Galerisi ve Artestruttura’nın girişimi ve Associazione Internazionale Le Vie di Leonardo’nun işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Leonardo da Vinci sergisi İstanbul’a da gelecek

Küratörlüğünü Türkiye’den Şefik Uğur Bekdemir (Asmalımescit Sanat Galerisi) ve İtalya’dan Morgan Caneva’nın üstlendiği sergide uluslararası derneği oluşturan İtalya, Fransa, Slovenya ve Türkiye’den sanatçıların eserleri yer alıyor. Sergi İstanbul Lale Vakfı tarafından ekim ayında İstanbul’a taşınacak.

The Route of Leonardo D Vinci sergisinde eserleri ile yer alan sanatçılar şunlar: Raşit Altun, Ümran Özbalcı Aria, Resul Aytemür, Igor Banfi, Stefania Basso, Serkan Bayer, Paola Bega, Giuliana Bellini, Francesco Borzani, Alda Bòscaro, Zahit Büyükişliyen, Giancarlo Caneva, Mattia Desideri, Arlia-Hamda Elmi, Sevgi Erdaha, Debora Ferruzzi Caruso, Ferruccio Franz, Carla Galli Morandi, Klementina Golija, Müfit İşler, Selim Karadana, Bedri Karayağmurlar, Monika Lazar, Luciano Longo, Marvin, Patrizia Matera, Giampaolo Muliari, Eda Su Neidik, Murat Melih Özen, Şahin Paksoy, Nico Paladini, Lorenzo Palumbo, Antonio Rauno Piccini, Giuseppina Pioli, Claudia Raza, Ahmed Rza, Barış Sarıbaş, Cesare Serafino, Esra Şimşek, Meta Šolar, Rosa Spina, Gülseren Südor, Teoman Südor, Iacopo Toppazzini, Klavdij Tutta, Özlem Üner, Andrea Vizzini, Ahmet Yeşil, İsmail Yiğit, Selahattin Yıldırım, Gülay Yüksel, Tilen Žbona, Antonio Zucchiatti.

Uludağ'dan İstanbullulara bayram hediyesiUludağ’dan İstanbullulara bayram hediyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.