J. K. Rowling ve Ed Sheeran İngiltere’de vergi rekortmeni

İngiltere'de 2023 yılının vergi rekortmenleri açıklandı. Harry Potter serisiyle milyonlarca kitap satan J. K. Rowling 40 milyon sterlin vergi ödedi. En çok vergi verenler listesinde 31. sırada yer alan yazarın bir alt sırsında ise Ed Sheeran var.

Kültür Sanat 26 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ed Sheeran en çok vergi verenler listesinde 31. sırada yer alırken müzisyen Ed Sheeran da 32. oldu.

İngiltere’de 2023’ün vergi rekortmenleri listesi açıklandı. Listenin zirveside Rus asıllı iş insanı Alex Gerko yer alıyor. İkinci sırada ise Formula 1’in eski patronu Bernie Ecclestone. İlk 100’e sanat dünyasında girmeyi başaran isimler ise Harry Potter’ın yazarı J. K. Rowling ve müzisyen Ed Sheeran oldu. Önce İngiltere’de ardından da tüm dünyada yarattığı Harry Potter serisiyle çok satanlar listesinde rekorları alt üst eden yazar, pek çok iş insanını geride bıraktı.

Yıllardır İngiltere2nin vergi rekortmenleri listesinde yer almayı başaran J. K. Rowling, 2023’te 40 milyon stelin vergi ödedi. Bu rakamla, yazar listenin 31. sırasında. Yazarın bir alt basamağında ise müzik dünyasının son yıllardaki popüler ismi Ed Sheeran var. 2023 yılına iki albüm sığdıran İngiliz müzisyen 36 milyon sterlin vergi ödedi. Sheeran aynı zamanda 35 yaşın altındaki en zengin sanatçılar listesinde de yer alıyor. Listedeki bir diğer yıldız isim Adele.

Ed Sheeran'dan yeni albüm: Hayat devam ediyorEd Sheeran’dan yeni albüm: Hayat devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.