Julio Iglesias gözaltında: Valizinden kereviz, fasulye ve ıspanak çıktı

Müzik dünyasının efsane ismi Julio Iglesias havaalanında gözaltına alındı. 80 yaşındaki müzisyenin gözaltına alınma nedeni valizinden çıkan 42 kilo yiyecek. Bahamalar'da gözaltına alınan müzisyenin çantasından fasulye, kereviz ve ıspanak çıktı.

Kültür Sanat 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
80 yaşındaki Julio Iglesias, müzik kariyeri boyunca 300 milyondan fazla albüm sattı.

300 milyondan fazla albüm satışı, 14 farklı dilde söylenen şarkılar ve sayısız ödül. 20. yüzyılın en önemli müzisyenlerinden Julio Iglesias havaalanında gözaltına alındı. Nedeni 80 yaşındaki müzisyenin valizinden çıkanlar. Bahamalar’dan Dominik Cumhuriyeti’ne giderken havaalanında durdurulan müzisyenin valizinden 42 kilo yiyecek çıktı. İspanyol müzisyenin çantasından çıkan bası yiyecekler şunlar: Çilek, ahududu, yaban mersini, kiraz, domates, pancar, kereviz, fasulye, ıspanak, marul, mantar ve roka.

Iglesias sorgusunun ardından serbest bırakıldı

Bahamalar’daki Punta Cana Havaalanı’nda gözaltına alınan Julio Iglesias Marca gazetesindeki habere göre valizindeki yiyecekleri gümrük memurlarından kaçırmaya çalıştı. Bahamalar yasalarına göre ülkeden tarım ve hayvancılık ürünü çıkarmak ya da ülkeye sokmak belli koşullara bağlı. Sorgusunun ardından serbest bırakılan sanatçının hukuki akıbeti şimdilik bilinmiyor. Öte yandan müzisyenin son dönemde fiziksel ve hareket kabiliyetiyle ilgili sorunlar yaşadığı basına da yansımıştı.

80 yaşındaki Julio Iglesias’ın hareketlerinin kısıtlandığı, hafıza sorunları yaşamaya başladığı açıklanmıştı. İspanyol müzisyenin kimi şarkı sözlerini de unuttuğu. Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’ndeki mülklerinde yaşamını sürdüren sanatçı tekerlekli sandalye kullanmaya başlamıştı.

23 Eylül 1943’te Madrid’de dünyaya gelen Julio Iglesias’ın Real Madrid genç kalecisi olarak başladığı kariyerinde yaşadığı bir trafik kazasıyla tüm hayatı değişmişti. Doktorların yürümesine dahi ihtimal vermediği müzisyen kazanın izlerini silse de futbolu bırakmak zorunda bırakmıştı. En büyük tutkularından olan müziğe yönelen sanatçı 1970 yılında İspanya’yı Eurovision’da temsil etmiş, ülkesinin dışında Avrupa’da da bilinirlik kazanmaya başlamıştı. Bugüne kadar 300 milyon albüm satan ve 14 farklı dilde şarkılar seslendiren sanatçı 2600’den fazla altın ve platin plak kazandı.

Berlin'deki Türk mahallesinde bir İngiliz: David BowieBerlin’deki Türk mahallesinde bir İngiliz: David Bowie

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.