K-Pop tehdit olmaktan çıktı: Nevşehir’i fethetti

Güney Kore'den yükselen K-Pop uzun süredir ülkelerinin sınırlarını aşarak birçok ülkede popüler hale geldi. Türkiye'de kimileri bu türü gençlere yönelik tehdit olarak gösteriyordu, ancak Nevşehir'deki K-Kültür Festivali'ne 30 bin kişi katıldı.

Kültür Sanat 1 Temmuz 2024
Festival alanını dolduran yaklaşık 30 bin kişi sanatçıların parçalarına eşlik etti.

Özellikle son dönemde tüm dünyada bir trende dönüşen popüler Kore dizilerinin yanı sıra K-pop akımı da  öncü bir role sahip. BlackPink ve BTS gibi sadık dinleyici kitlesi olan gruplar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de takip ediliyor. Müzik tarzlarıyla ülke sınırlarını aşarak birçok ülkede belirli yaş grupları arasındaki gençlerden büyük rağbet görüyor.

K-pop’a karşı karılık duygular

Ancak K-pop’un bu önlenemez yükselişi kimileri tarafından çok da hoş karşılanmadı. Özellikle muhafazakar mahalleler müzik gruplarının gençler üzerinde olumsuz etki yarattığını söyleyen açıklamalar yaptı, aileleri uyaran uzmanlara mikrofon uzattılar. Kamuoyunda aşırı görüşleriyle bilinen Akit gazetesi ‘Cinsiyetsizlik, narsisizm ve illüzyon empoze ediyorlar’ başlığıyla aileleri uyarmış, işi daha da ileriye götürmüş müzik grubunu “Gençlere ‘cinsiyetsizlik’ ve ergenlikten sonra kendi cinsiyetlerini seçmelerini telkin ediyorlar” diyerek suçlamıştı. İktidara yakınlığıyla bilinen bir diğer yayın organı Yeni Şafak ise “K-Pop özentiliği ailelerin başına bela: Özellikle imam hatip liseler hedefte evlenmek istemeyen de var intihara sürüklenen de!” diyerek K-Pop’u kriminalize etmişti. Anadolu Ajansı da uzmanlarla görüşüp aileleri uyaran benzer haberler yayımlamıştı.

Ürgüp Açık Hava Sahnesi’nde “Umut kanatlarını açıyor” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Nowadays grubu sahne aldı.

30 bin kişi K-Pop için Nevşehir’de

Ancak görünen o ki rüzgar yön değiştirdi. Zira Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi tarafından Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde K-Kültür Festivali düzenlendi. Etkinlik Ürgüp Açık Hava Sahnesi’nde “Umut kanatlarını açıyor” temasıyla yapıldı. Etkinlik alanına kurulan stantlarda Kore yemekleri, Kore makyajı ve Kore el sanatları tanıtıldı. Festivale yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Sunuculuğunu Koreli aktör Park Jae-min’in yaptığı etkinlikte K-pop sanatçıları Hwasa, Lim Hanbyul ve Nowadays grubu sahne aldı. Nowadays grubu üyeleri de K-Pop’a ilgi gösteren Türk hayranlarına teşekkür etti, şarkılarının onları keyiflendirmesini dilediklerini söyledi. Bir de istekleri vardı, Türkiye’yi ve Türk yemeklerini çok sevdiğini dile getiren K-pop sanatçılarından Hwasa Türkiye’ye ilk kez geldiğini, ileride İstanbul’da da hayranlarıyla buluşmayı istediğini söyledi.

Bir de not. Bu konser haberine yer veren mecralardan biri K-Pop ‘u tehlike olarak gören Anadolu Ajansı’ydı. Rüzgar bu yönde esmeye devam ederse Hwasa’nın bu isteği kısa süre gerçek olabilir.

Böyle olur K-pop yıldızının asker karşılaması: Bin hayranına sarıldıBöyle olur K-pop yıldızının asker karşılaması: Bin hayranına sarıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.