Beyin kanaması geçiren Kadir İnanır korkuttu

Türk sinemasının yaşayan en önemli oyuncularından Kadir İnanır dün sabah evinde beyin kanamasına bağlı felç geçirdi. Hemen hastaneye kaldırılan İnanır'ın beynindeki damar tıkanıklığı giderildi ama önlem için uyutuluyor ve yakından izleniyor.

Kültür Sanat 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türk sinemasının en önemli oyuncularından Kadir İnanır dün sabah Beykoz’daki evinde beyin kanaması ve buna bağlı felç geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Saat 10.30 gibi bilinci kapalı şekilde ve sağ tarafına felç gelmiş olarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen 74 yaşındaki İnanır’a acilen müdahale edildi. Beynini besleyen bir ana damarda tıkanıklığı olduğu öğrenilen İnanır’a beyin anjiyosu yapıldı, doktorların söylediğine göre tıkanıklık giderildi.

Ama yine de İnanır yoğun bakımda ve uyutuluyor. Ünlü oyuncunun hayati tehlikesi yok ama bu beyin kanamasının bundan sonra vücudunda iz bırakmasından, İnanır’ın hareket ve konuşma güçlüğü çekmesinden endişe ediliyor.

Kadir İnanır bundan üç yıl önce de, vücudunun bir pıhtı atması sonrası beyin kanaması geçirmiş ama tedaviye olumlu yanıt vermiş ve normale dönmüştü.

İlerleyen saatlerde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam sanatçının durumuna ilişkin açıklama yaptı:

Sağ tarafında felç vardı

“Sabah saatlerinde sanatçımız Kadir İnanır hastanemize ambulansla geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. İlk değerlendirmede geldiğinde sağ tarafında felç vardı. Şuuru kapalıydı. Beyin tomografisi çekildiğinde beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi ve acil girişimsel radyoloji ekibimiz, nöroloji ekibimiz ve beyin cerrahisinden arkadaşlarla birlikte anestezi doktorlarımız entübasyon sonrasında ilk iki saat içinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirdi.

Şu an hayati tehlikesi yok

Ana damardaki pıhtı alındı. Beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülemesinde işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beyin beslenmesi şu anda iyi. Ancak yoğun bakıma alındı. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor. İlk 24, 48 saat içinde uyandırma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar ya da yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak, çünkü işlem başarılı. Yeni bir şey oluşup oluşmayacağına bakacaklar. Şu an durumu iyi. Sevenlerine de müjdeyi verebiliriz, şu an hayati tehlikesi yok.”

Levent İnanır: Jülide Hanım ambulansla hastaneye getirdi

Sanatçının yeğeni olan oyuncu Levent İnanır da “Tıp tabiriyle emboli yani pıhtı atması oldu beyinde. Operasyonda doktorlar. Zamanında müdahale ettiler sağ olsunlar. Hayati tehlikesi kesinlikle yok zaten. Belki araz kalabilir dediler. Ama erken müdahale olduğu için iyi olacak diye düşünüyoruz. Şoförü aradı beni ‘hastaneye geçiyoruz’ dedi. Kendi doktorlarını aradım onlar da geldi sağ olsunlar. Hastanede zaten gerekli müdahale yapıldı. Ambulansı arayan onu buraya getiren Jülide Hanım. Ameliyat değil, pıhtı var o pıhtıyı alıyorlar” dedi.

Jülide Kural: Kadir İnanır güçlüdür bu süreci atlatacak

İnanır’ın 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural da “Tüm halkımızdan ricam Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili yalnızca doktorlarının ve benim yapacağım açıklamaların dikkate alınmasıdır. Sağlık durumu hakkında düzenli bilgilendirme yapacağım. Hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır 24 Mart Pazar sabahı saat 09.30 sularında rahatsızlanmış ve hızlıca en yakın sağlık kuruluşu olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

Hızlıca yapılan tetkiklerde beyin damarında pıhtı tespit edilmiş olup hekim ve sağlık çalışanlarının olağanüstü emeği, ilgisi ve çabasıyla müdahale edilerek pıhtı temizlenmiştir. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam eden Kadir İnanır’ın durumu stabildir. Benim ve sizlerin de bildiği gibi Kadir İnanır güçlüdür ve bu süreci de hepimizin desteğiyle atlatacaktır” açıklaması yaptı.

İnanır üç yıl önce de Muğla’nın Ortaca ilçesinde aniden rahatsızlanıp Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Beyin damarında pıhtı attığı tespit edilen sanatçı yoğun bakıma alınmış, ardından ameliyat edilmişti. İnanır tedavinin ardından sağlığına kavuşmuştu.

Kadir İnanır 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkan Şoray’la birlikte Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü almıştı.

İnanır geçen eylülde 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkan Şoray’la birlikte Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü almış ve sağlık sorunlarından sonra ilk defa insanların karşısına çıkmıştı. Şubat ayında da T24’ten Cansu Çamlıbel’e söyleşi vermişti. Son olarak Arif Keskiner’in cenazesine katılan sanatçı yorgun görünüyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.