Kapadokya’daki dört peribacasına acil önlem: Restorasyona alındı

Kapadokya'da restorasyon zamanı. Göreme'de bulunan dört peribacası kapsamlı restorasyonla yok olmaktan kurtarılacak. Çalışmaların başlatıldığı peribacalarında çatlak ve deformasyon tespit edilmişti.

Kültür Sanat 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Kapadokya Alan Başkanlığı peribacalarıyla ilgili yaptığı incele sonucunda Göreme’deki dört peribacasında çatlak ve deformasyon tespit etti ve bu peribacalarında restorasyon çalışması başlattı.

Peri bacaları için acil önlem

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz ilk etapta dört peribacasında uzman ekiplerin çalışmaya başladığını açıkladı.

İnceciköz “Bölgede acil önlem alınması gereken peribacalarında kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattık. Özellikle can ve mal tehlikesi oluşturan peribacalarında birçok bilimsel yöntem kullanılarak projelendirme yapıldı. Kapadokya Alan Başkanlığı olarak dokuz peribacasında da benzer çalışma yapılacak. Doğal değerlerin gelecek nesillere aktarılması misyonumuz gereği bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Tamamlandıktan sonra hem bölge insanı hem turistler bu peribacalarını rahatlıkla gezebilecek. Tespit ettiğimiz sorunları bertaraf etmek için ekipler, peribacasında öncelikle acil güvenlik önlemi aldı. Statik açısından sıkıntılı olanlara güçlendirme çalışması yaptık” dedi

Dört peri bacasındaki restorasyonun bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor.

Selimiye Camisi restorasyonunda sona doğruSelimiye Camisi restorasyonunda sona doğru

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.