Ken Loach’tan orijinal senaryo, Tilda Swinton’dan uyku öncesi masallar… Gazze için açık artırmada

İngiltere sinema ve televizyon dünyanın önde gelen isimleri Gazze'deki insani yardım derneklerine bağış toplamak için düzenlenen müzayedede kişisel eşyalarını ve kendi zamanlarını satışa sunuyor.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Tilda Swinton’dan uyku öncesi masalları, Josh O’Connor ile “mükemmel” bir yulaf lapası tarifi ve kasesi, Ramy Youssef ile standart-up gösterisi buluşması, Eurovision eski şampiyonlarından Olly Alexander’dan bir  Zoom serenatı,  usta yönetmen Ken Loach’tan son filmi ‘Umudunu Kaybetme’nin senaryosuyla  imzalı posteri ve dahası… İngiltere sinema ve televizyon dünyanın önde gelen isimleri Gazze’deki insani yardım derneklerine bağış toplamak için düzenlenen müzayedede kişisel eşyalarını ve zamanlarını satışa sunuyor.

Tıbbi Yardım için Sinema için Gaza tarafından düzenlenen müzayedede Tilda Swinton, Ken Loach, Asia Kapadia, Ramy Youssef, Peter Capaldi, Imelda Staunton, Brian Cox, Joseph Quinn, Mike Leigh, Misan Harriman, Joanna Hogg, Aimee Lou Wood ve Josh O’Connor gibi isimlerden hediye ve bağışlar yer alıyor.

Cinema 4 Gaza

Açık artırma 2 Nisan tarihinde.

Müzayede İngiltere’de çalışan film yapımcıları ve gazeteciler olan Hanna Flint, Julia Jackman, Leila Latif, Sophie Monks Kaufman ve Helen Simmons tarafından düzenleniyor. Yapılan açıklamada da Gazze’nin durumuna dikkat çekildi:

“İsrail’in Gazze’de altı aydır süren askeri kuşatmasının son haline bakınca Tıbbi Yardım için Filistinliler (MAP) tarafından yürütülen acil insani çalışmalar için fon toplamanın daha da önemli olduğu bir zaman olmamıştı. Onların çabaları sadece temel değil, aynı zamanda hayat kurtarıcıdır, çünkü İsrail’in bombardımanı Gazze’nin sağlık altyapısını yok etti.

Sanatın ve siyasetin ayrılmaz bir şekilde bağlı olduğuna inanıyoruz. Filistin topraklarında yaşanan tarifsiz dehşete maruz kalanlara yardım etmek için söz ve eylemle harekete geçme çağrısında bulunuyoruz. Cinema for Gaza, Filistinlilerin insanlıktan çıkarılmasına ve cezasız bir şekilde saldırılmasına izin vermezken, sinema endüstrisinin her köşesinden gelen cömert insanların gücüyle hareket eden tutkulu, kapsayıcı bir bağış alanıdır.”

Açık artırma 2 Nisanda.

Oscar'lı 'İlgi Alanı' Gazze dahil zulmü görmezden gelme tehlikesi hakkındaOscar’lı ‘İlgi Alanı’ Gazze dahil zulmü görmezden gelme tehlikesi hakkında

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.