Kenan Doğulu’nun Eurovision anısı: Dördüncü oldum ama travma yarattı

2007 yılında “Shake It Up Şekerim” şarkısıyla Eurovision’a katılıp dördüncü olan Kenan Doğulu final gecesinden önce büyük stres yaşadığını, yarışmadan sonra da büyük hayal kırıklığı yaşadığını hatırlıyor.

Kültür Sanat 6 Haziran 2026

2007 yılında “Shake It Up Şekerim” şarkısıyla Eurovision’a katılıp dördüncü olan Kenan Doğulu, final gecesinden önce büyük stres yaşadığını, yarışmadan sonra da üzüntüden ağladığını söyledi: “O dördüncülük benim için başarı gibi değil. Kazanamamış oldum sonuçta. Sabaha kadar ağladım.”

Kenan Doğulu, Özlem Gürses’in “Bana Baştan Anlat” adlı YouTube programında ilginç bir itirafta bulundu.

Gürses Türkiye’nin geçmişte Eurovision Şarkı Yarışması’nda sıfır puan almış olmasının kendisinde travma yarattığını söyledi, ünlü popçu da bunun üzerine şöyle dedi:

“Bende de çok büyük travma vardı. Bana teklif geldiğinde de bütün bu travmalar aklımdaydı. ‘Sıfır verirlerse nasıl olacak?’ diye. Çok büyük bir stres ve benim için hâlâ da bir travmadır. O dördüncülük benim için başarı gibi değil. Çünkü kazanamamış oldum sonuçta. Beni kesmedi yani. Sabaha kadar ağladım ben. Milli bayrakla bir şey yapıyor olmak başka bir duygu.”

Doğulu Eurovision’a katılmanın çocukluk hayali olduğunu da açıkladı:

“Çocukluğumdan beri hayal ettiğim bir şey olduğu için teklif geldiği anda heyecanlandım. Hatta ünlü olmadan önce 15-16 yaşlarındayken bir kaset doldurup TRT’ye yollamıştım Eurovision’a katılabilmek için. İlk yaptığım şarkı, ‘Kalbini Dinle’ adında. Hiç çıkmadı.”

Sanatçı “Gerçekten siyaset dönüyor mu arka planda, sen onu hissettin mi?” sorusuna da “Hissettim tabii. Bir sürü şey dönüyor. Hiçbir zaman sağlıklı bir yarışma olmadı” yanıtını verdi.

Kenan Doğulu, eşi Beren Saat’le ilişkisi hakkında da konuştu:

“14 senedir beraberiz. Egolarından sıyrılmış birer birey olabildik evliliğimizde. Kendi alanlarımız olduğu gibi, birbirimizin alanında olmaktan da zevk alıyoruz. Çok eğleniyoruz. Birlikte olmaktan hoşlanıyoruz. Evliliği övmek istemiyorum ama biz doğru zamanda, doğru şekilde buluştuk diye düşünüyorum. İyiyiz, mutluyuz, keyfimiz yerinde. Beraber üretmek de insanı besliyor, destek veriyor, oyun arkadaşlığı yaptırtıyor. Her zaman böyle güllük gülistanlık, muhteşem olmuyor tabii. Ama ince ince tatsızlıklar da işin tuzu biberi zaten.”

Programda sporu hayatının merkezine yerleştirdiğini anlatan Doğulu “Ben sporsuz yaşayamıyorum. En büyük ilacım kardiyo. Mümkün mertebe yürüyorum. Haftanın en az 3 günü spor salonuna gidiyorum, ağırlık kaldırıyorum. Bir yerden sonra vücut bırakmaya başlıyor, gücünü koruman lazım. Tam o yaşlara geldik” dedi. 51 yaşında olduğunu söyleyen şarkıcı “52’den gün almaya başlıyorum. Zaman o kadar hızlı geçti ki, ben de anlamadım” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.