Kerem Görsev kurdeleyi kesecek: Ankara Caz Festivali başlıyor

27. yılını kutlayan Uluslararası Ankara caz Festivali başlıyor. 15 Kasım'da Cp Ankara Hotel'deki açılış konserinde Kerem Görsev sahne alacak. 25 Kasım'a kadar devam edecek festivalde Erkan Oğur, Taşra Üçlemesi Caz Projesi ve Sibel Köse gibi isim ve topluluklar performans sergileyecek.

Kültür Sanat 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bu yıl ‘Caz ve Özgürlük’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Ankara Caz Festivali, kapılarını müzikseverlere açmaya hazırlanıyor. 15 Kasım’da başlayacak festivalin açılışında sahnede Kerem Görsev olacak. Türkiye’nin dünya çapındaki caz piyanisti Cp Ankara Hotel’de performans sergileyecek. 25 Kasım’a kadar devam edecek olan festivalin biletleri biletinial.com‘da satışta. Festivalin ikinci gününde Türk-Amerikan Derneği Coşkan Daş Sahnesi’nde Erkan Oğur, Telvin projesiyle sahnede olacak. İnsana ait müziklerin bir bütün olduğunu, soyut, modal, tonal ve makamsal doğaçlamalarla halden hale geçerek ifade etmeyi amaçlayan grup, bugüne kadar çok sayıda performansa imza attı.

27. Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin üçüncü gününde 17 Kasım’da, Rüzgar Yıldırım Quartet sahnede olacak. 18. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda derece elde eden ve bu sayede de festivalde performans sergileme imkânı yakalayan genç müzisyen, gitarın yanı sıra bandoneon ve klarnet çalmakta. 18 Kasım tarihinde ise Hakan Başar Trio, Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. Ertesi günün akşamında Ahmet Berker, caz tarihinin derinliklerine doğru bir sohbet gerçekleştirirken bu buluşmayı bir dinletiyle de taçlandıracak. Aynı akşam Nuri Bilge Ceylan filmlerinden yola çıkarak hayat bulan Taşra Üçlemesi Caz Projesi de Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde.

Uluslararası Ankara Caz Festivali’nde masterclass serisi

Ankara’nın çeyrek yüzyılı geride bırakan bu müzik buluşmasında 20 Kasım’da Şinasi Celayiroğlu bir dinleti ve masterclass programına imza atacak. 27. Uluslararası Ankara Caz Festivali, 21 Kasım’da özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Tevfik Fikret Okulları Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Renaud Garcia Fons’a eşlik edecek. Ankara’nın yetiştirdiği önemli vokalistlerden olan Sinem İslamoğlu, Onur Aymergen ile elektronik müzik projesi ile 22 Kasım’da sahnede.

Festivalin sonuna yaklaşırken 23 Kasım’da iki önemli masterclass gerçekleşecek. Bogdan Hołownia ve Sibel Köse Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde müzikseverlere atölye düzenleyecek ve tabii performans da sergileyecek. 24 Kasım’daki Durul Gece anma konserinin ardından festivalin kapanışında Yuri Honing Acoustic Quarter’in performansı gerçekleşecek.

Konser Kurdu bu hafta sonu elektronik ortamlardaKonser Kurdu bu hafta sonu elektronik ortamlarda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.