Kevin Costner ‘Horizon’la Cannes’dan sonra Venedik’te

Kevin Costner imzalı 'Horizon 2' dünya prömiyerini 81. Venedik Film Festivali'nde yapacak. İlk bölümüyle Cannes'da 10 dakika alkışlanan film gişede umduğunu bulamamıştı. Costner filmi festivalde gösterileceği için memnun.

Kültür Sanat 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Costner'in oynayıp yönettiği 'Horizon' Amerika’nın İç Savaş’ı öncesinde ve sonrasında batıya doğru genişlemesini konu alıyordu.

Kevin Coster’in yapımcılığını üstlendiği, yönettiği ve başrolde oynadığı Western destanı ‘Horizon: An American Saga’ dünya prömiyerini bu sene Cannes Film Festivali’nde yapmıştı. Yarışma dışı kategoride gösterilen filme Coster 36 milyon dolar vermiş hatta çiftliğini bile ipotek ettirdiğini açıklamıştı.

Film festivalde aldığı 10 dakikalık alkışla Coster’ı duygulandırsa da eleştirmenlerden pek de iyi yorumlar almamış, hatta gişede de istediği başarıyı elde edememişti. İlk film açılış haftasında sadece 11 milyon dolar kazanmıştı. Durum böyleyken filmin ikinci bölümünün daha önce 16 Ağustos olarak duyurulan vizyon tarihi de iptal edilmişti.

Ancak belli ki her şey gişe başarısı değil. En azından Venedik Film Festivali böyle düşünüyor. Yine Costner’ın yönettiği ve başrolde yer aldığı ‘Horizon: Bölüm 2’ dünya prömiyerini 81. Venedik Film Festivali’nde yapacak. Kadrosunda Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone ve Danny Huston da yer aldığı film, 7 Eylül’de yarışma dışı kategoride gösterilecek. Dünya prömiyerinden önce aynı gün, ilk filmin de festivalde gösterimi yapılacak.

Costner’ın hayaliymiş

Costner da bu durumdan memnun. Oyuncu yaptığı açıklamada hayalinin gerçek olduğunu söyledi: “Filmin ikinci bölümünün Venedik Film Festivali’nde olmasını hayal etmiştim. Şimdi ilk filmin hemen ardından ikinci bölümün de festivalde olması, sadece iki filmin bütünlüğüne  olan inançlarını değil, aynı zamanda bir yönetmenin vizyonuna olan desteklerini de gösteriyor. Sinematik yolculuğa bağlılıkları ve cesaretleri için Venedik Film Festivali’ne minnettarım.”

Venedik'te yok yok: Angelina Jolie'den Brad Pitt'e, Bilginer'den Joker'e herkes orada!Venedik’te yok yok: Angelina Jolie’den Brad Pitt’e, Bilginer’den Joker’e herkes orada!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.