Kirsten Dunst: Neden erkek meslektaşımla aynı parayı almadığımı sormayı düşünmemiştim bile

Oyuncu Kirsten Dunst kariyerinin ilk yıllarında erkek rol arkadaşlarından daha az maaş almayı neden hiç sorgulamadığını açıkladı: "17 yaşındaydım, hala bir şeyler öğreniyordum. Normali bu gibiydi. Sormak aklıma bile gelmemişti."

Kültür Sanat 4 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dunst son olarak Alex Garland'ın filmi 'Civil War'da bir savaş fotoğrafçısı rolünde.

Hollywood’un uzun süredir ücret eşitsizliği nedeniyle başı belada. Kadın oyuncular her fırsatta erkek meslektaşlarına göre daha az paralar kazandıklarını söyleyip bu konuya dikkat çekiyor. Geçen hafta ücret eşitsizliğine isyan eden Oscar ödüllü Olivia Colman’ın ardından bu kez de oyuncu Kirsten Dunst sektördeki adaletsizliğe dikkat çekti.

‘Örümcek Adam’, ‘Jumanji’ ve ‘Gençlik Ateşi’ gibi filmlerde rol alan oyuncu büyük gişe başarılarına rağmen erkek başrollerden daha az maaş aldığını söyledi. O zamanlar bu konuyu sorgulamadığını “Çok gençtim, 17 yaşındaydım, hala bir şeyler öğreniyordum. Sormak aklıma bile gelmemişti” diyerek anlattı. 41 yaşındaki oyuncu sektörün eskiden bu eşitsizliği normal gördüğünü, son yıllarda duruma itiraz ettiklerini söyledi.

Durst ‘Örümcek Adam’ üçlemesinde Mary Jane rolündeydi.

Herkes elini taşın altına koysun

Son olarak Alex Garland imzalı ‘Civil War’da rol alan Dunst sektörün değişmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inananlardan: “Biz böyle bir dünyada büyüdük, umarım yolumu çizme şeklim diğer aktrislere yardımcı olur.”

Bu oyuncunun ücret eşitsizliğiyle ilgili ilk açıklaması değil. Dunst daha önce kendisi ve 2002’de Spider-Man’de birlikte rol aldığı aktör Tobey Maguire arasındaki ücret farkının çok uçlarda olduğunu da açıklamıştı. Dunst, Sam Raimi’nin yönettiği üç ‘Örümcek Adam’ filminde Mary Jane’i canlandırmıştı.

'Oliver Colman olsaydım çok daha fazla kazanırdım'‘Oliver Colman olsaydım çok daha fazla kazanırdım’

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler