Kolezyum’u fareler bastı, öyle ki kentte Romalı’dan çok fare var!

Roma'nın simge yapısı Kolezyum fare istilasına uğradı. Görüntüler sosyal medyaya düşünce siyasi kriz çıktı. "Her şey kontrol altına alındı" dense de şehirde kişi başına 2.5 fare düştüğü hesaplanıyor. Fare istilasının sebebi olarak aşırı sıcaklar ve turistlerin çöpleri sebep gösteriliyor.

Kültür Sanat 29 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Roma’nın en gözde tarihi mekanlarından Kolezyum çevresini fareler istila etti. İstila sosyal medyada paylaşılınca ve İtalyanlar “dünyaya rezil oluyoruz” diye seslerini yükseltince bölgede olağanüstü temizlik çalışması başlatıldı.

Lakin bu istila siyasi krize de neden oldu. Otelciler Federasyonu Federalberghi, bu görüntülerle “tüm dünyaya karşı rezil olunduğu” gerekçesiyle karar alıcıları eleştirdi. Roma Belediyesi yönetiminde muhalefette olan Lig partisinden Senatör Claudio Durigon da “Roma her türlü atıkla dolu bir açık hava çöp alanına dönüşmüş durumda” dedi.

Suçlu bulundu: Aşırı sıcaklar ve turistlerin çöpleri

Belediye Başkanı Roberto Gualtieri ise Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano ilebir görüşme yaptığını ve fare istilası konusunda bir teknik heyet kurulması kararı aldığı belirti.

Belediyenin Atıklardan Sorumlu Meclis Üyesi Sabrina Alfonsi, paylaşılan görüntülerin ardından kemirgen kontrolü için önceki gece ve dün sabah olağanüstü bir müdahalede bulunulduğunu açıkladı ve “Kolezyum’da durum tamamen kontrol altında” dedi.

Alfonsi, bu yaz aşırı sıcakların ve turistlerin bıraktığı çöplerin de fare sorununda etkili olduğunu söyledi. Fare istilası haberleri sosyal medyadan ulusal basına da yayılırken kamu yayıncısı Rai, başkentte “Romalıdan çok fare olduğunu” yazdı.

Bir Romalıya 2.5 fare düşüyor

Rai’nin haberine göre Roma’da fare sayısının 7 milyonu aştığı hesaplanıyor, bu da kent sakini başına 2,5 fare düştüğü anlamına geliyor. Yaklaşık 2 bin yıllık amfitiyatro Kolezyum, pandemi öncesinde yılda 7.5 milyondan fazla ziyaretçi çekiyordu. Ülkede bu yıl turist sayısı açısından pandemi öncesi dönemin de üzerine çıkılmış olabileceği belirtiliyor.

Michy Batshuayi'nin fareyle imtihanıMichy Batshuayi’nin fareyle imtihanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.