‘Komşum Totoro’ Olivier Ödülleri’nin galibi

İngiltere'nin en prestijli tiyatro ödüllerinden Laurence Olivier Ödülleri sahiplerini buldu. Paul Mescal, Jodie Comer, Tom Hollander gibi isimlerin yarıştığı gecede ‘Komşum Totoro/My Neighbour Totoro’ altı ödülle geceden ayrıldı. 

Kültür Sanat 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Komşum Totoro' dokuz dalda aday gösterildiği ödüllerde altı kategoride ödül aldı.

İngiltere’nin en prestijli tiyatro ödüllerinden Laurence Olivier Ödülleri sahiplerini buldu. Adını ünlü İngiliz oyuncu, yönetmen ve yapımcı Laurence Olivier’den alan ödüller, her yıl İngiltere’deki tiyatro performansları arasından seçilen en iyi yapımlar, oyuncular ve yapımcılara veriliyor.

Bu yılki ödüllere ‘Komşum Totoro/My Neighbour Totoro’ oyunu damgasını vurdu. Geceden altı dalda ödülle ayrıldı. 

Tennessee Williams’ın klasik oyunu ‘İhtiras Tramvayı/A Streetcar Named Desire’ın yeniden canlandırılması En İyi Oyun Yeniden Canlandırması ile başrol oyuncusu Paul Mescal ve yardımcı oyuncu Anjana Vasan’ın oyunculuk ödülleri de dahil olmak üzere geceden üç ödülle ayrıldı.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü uyarlamadaki Stanley Kowalski rolüyle, David Tennant gibi adayları geride bırakarak kazanan 27 yaşındaki Paul Mescal sahneye çıktığında, İngiliz yönetmen Frecknall’ı “favori yönetmeni” olarak nitelendirerek teşekkür etti: “Baştan sona bizi yönlendirdin ve bu oyunu kendi yapımız haline getirmemiz için bizi teşvik ettin, ama bu tamamen senin eserin. Her şey, senin muazzam yeteneğinden doğdu.” Mescal ayrıca kanser tedavisi gören annesine teşekkür etti.

‘Killing Eve’ dizisinin yıldızı Jodie Comer ise ‘Prima Facie’ adlı tek kişilik oyunundaki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. Avustralya-Britanyalı yazar Suzie Miller tarafından kaleme alınan gerilim türündeki oyunun ödüllerde beş adaylığı bulunuyordu. Yapım, Comer’ın kazandığı En İyi Kadın Oyuncu ödülü ve En İyi Yeni Oyun ödülü olmak üzere iki ödülle geceden ayrıldı.

En İyi Yönetmen ödülü, Royal Shakespeare Company’nin Studio Ghibli’nin sevilen filmi ‘Komşum Totoro/My Neighbour Totoro’nun aynı isimli sahne uyarlaması ile Phelim McDermott’a verildi. ‘Komşum Totoro/My Neighbour Totoro’, En İyi Eğlence veya Komedi Oyunu, En İyi Yönetmen, En İyi Tiyatro Koreografisi, En İyi Özgün Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu adaylıkları da dahil olmak üzere bu yılın en çok aday gösterilen yapımı oldu. Bu yılın Yaşam Boyu Başarı Ödülü Sir Derek Jacobi’ye verildi.

Royal Albert Hall’da gerçekleşen törenin sunuculuğunu ‘Ted Lasso’ yıldızı Hannah Waddingham üstlendi. Geceye ayrıca Aimee Lou Wood, Hannah Waddingham ve Self Esteem gibi İngiltere’nin yıldız isimleri katıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.