Konser Kurdu bu hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de

Konser Kurdu bu hafta sonu İstanbul'dan çıkıp rotasına başkent Ankara ve İzmir'i de dahil ediyor. Arter'de düzenlenecek klasik müzik festivalinden, İzmir Fuarı'ndaki etkinlikler dizisine kadar Türkiye'nin müzik açısından bu hareketli hafta sonuna birlikte göz atalım.

Kültür Sanat 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Konser Kurdu, aylardır İstanbul’un etkinliklerinin nabzını tutarken bu kez radarına başkent Ankara ve İzmir’i de ekliyor. Üç şehiri de etkinlikler bakımından yoğun bir hafta sonu bekliyor. Rotamıza İstanbul’un önemli müzelerinden Arter’de bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Tonedmelisma Festivali ile başlıyoruz. Bu akşam başlayacak olan festival pazar gününe kadar devam edecek. Bu akşam Aaron Pilsan’ın Arter’in konser salonu Karbon’daki piyano resitaliyle başlayacak olan klasik müzik festivalinde yarın dünyaca ünlü bir topluluk sahne alacak. Minguet Quartett yine Karbon’da saat 20.00’da müzikseverlerle buluşacak. Alman müzik topluluğunun bu özel konserinin ertesinde pazar günü ise Senka Simonoviç Duo sahnede olacak.

Kadıköy’de Endüstrimental, Kartal’da Ozbi

Bu akşamın en özel buluşmalarından birine Parkorman’da süperstar Ajda Pekkan imza atacak. CityFest kapsamında şehrin yeşili boy konser alanında sahne alacak olan Ajda Pekkan adeta bir Türkçe pop retrospektifi sunacak. Kentin bir diğer açık hava mekânı olan Boğaz’a nazır Kuruçeşme Arena’da ise bu akşam Serdar Ortaç sahnede. Saat 21.00’deki konsere giderken cuma trafiğini de hesaba katmayı unutmayın. Aynı saatlerde suyun karşı yakasında, Kadıköy’deki Müze Gazhane’de ise Endüstrimental konseri gerçekleşecek. Hazır Anadolu yakasındayken buradaki etkinliklerle devam edel. Jolly Joker Kartal İstmarina’da Ozbi, sahne alacak.

Aynı saatlerde Jolly Joker Vadistanbul’da ise Soner Sarıkabadayı son yıllara damga vuran şarkılarını seslendirecek. Kentin merkezine döndüğümüzde ise gerçek bir konser ustası olan Gökhan Türkmen’i Beşiktaş’taki If Performance Hall’da dinleme imkânı mevcut. Peki ya İstanbul dışında durum ne? Geçen yıl 9 Eylül’de Yunan işgalinden kurtuluşun yıldönümü için Tarkan’ın sahneye çıktığı İzmir’de bu yıl birkaç güne yayılan konserler dizisi var. İzmir Fuarı’ndaki konserlerde bu akşam Athena, yarın Tan Taşçı, pazar günü ise Haluk Levent sahnede olacak.

Yarının konserlerine Ankara’dan başlayalım. Türk müziğinin önemli iki ismi Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay 9 Eylül’de Odtü Vişnelik Çim Amfi’de sahne alacak. İstanbul’a baktığımızda ise Zorlu PSM’de Latin ezgilerinin yükseldiğini duyuyoruz. Combolatino, yüksek enerjili müzikleriyle cumartesi gecesine hareket katmak isteyenler için harikulade bir seçenek olabilir.

Daha isyankar ve nostaljik bir akşam isteyenleri Blind’a doğru alalım. Pink Floyd’un klasikleşmiş şarkılarını seslendiren cover grubu 7pf2p, tam da Roger Waters’ın doğum gününü kutladığımız haftada müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

BİFO İtalyan şef Carlo Tenan'a emanetBİFO İtalyan şef Carlo Tenan’a emanet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.