Konser Kurdu festivalden festivale koşuyor

İstanbul yine hareketli bir konser ve festival programına ev sahipliği yapacak. Bu hafta sonuna damga vuracak olan İstanbul Festivali ve Gezgin Salon, müzikseverleri yine zor bir seçim yapmak zorunda bırakacak gibi. Zorluk çekmemek için arkanıza yaslanın ve Konser Kurdu'na teslim olun.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ajda Pekkan, Sylvie Kreusch ve Birsen Tezer konserleri haftanın etkinlik takviminde öne çıkıyor.

İstanbul, Afrika sıcaklarını geride bırakıp nispeten daha serin günler yaşamaya başlamışken konser bakımından da oldukça verimli bir hafta sonuna adım atmaya hazırlanıyor. Bir yandan İstanbul Festivali bir yandan da Gezgin Salon gibi iki iddialı organizasyon şehrin iki farklı noktasında müzikseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Elbette müzikseverler için bu, oldukça zor bir tercih anlamına da geliyor. Ne diyelim? Keşke tüm zorlu seçimler bundan ibaret olsa.

Hafta sonu görkemli bir adım atmak için bu akşam rotamızı çevireceğimiz yer kuşkusuz Yenikapı Etkinlik Alanı olacak. Deniz kıyısındaki bu açıkhava mekânında Bedük ve Ajda Pekkan sahne alacak. İstanbul Festivali kapsamındaki bu özel iki konser, 6 Ağustos’a kadar devam edecek olan bu uzun soluklu etkinlik dizisinin yalnızca bir günlük yansıması konumunda. Şehrin bir başka önemli açıkhava alanında iddialı bir konser daha müzikseverleri bekliyor. Şevval Sam, Pera Filarmoni Orkestrası ile birlikte saat 21.00’de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak.

Aynı saatlerde şehrin Anadolu yakasında Ceylan Ertem, Kartal İstmarin’deki Jolly Joker’de hayranlarıyla buluşacak. Avrupa yakasına dönecek olursak; Türk rock sahnesinin önemli topluluğu Athena, bizleri saat 21.00’de Uniq İstanbul’da karşılayacak. Ayazağa’daki bu konsere birkaç dakikalık uzaklıktaki ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda ise Birsen Tezer konser verecek. Daha ritmik bir arayış içerisinde olanları ise Bomonti’deki Babylon’a doğru alalım. Kolektif İStanbul’un projesi Balkan Wedding Party, izleyicilere bol göbek atmalık ve kurtları dökmelik bir gece vaat ediliyor. Daha önce defalarca test edildi, onaylandı. Sahnedeki o sempatik insanlar sizi asla üzmeyecek. Kolektif İstanbul, bu özel projesiyle Babylon’da sahne alırken eskinin Babylon’u şimdinin Blind’ında ise müziğimizin efsane topluluğu Bulutsuzluk Özlemi sahne alacak.

Daha arabesk belki de daha hüzünlü bir akşam geçirmek isteyenleri Anadolu yakasının en güzel konser mekânlarından biri olan Moda Kayıkhanesi’ne doğru alalım. Her biri enstrumanında virtüöz seviyesindeki müzisyenlerden kurulu olan Rubato, bu akşam biraz kederlenmek isteyenlerin imdadına yetişiyor. İnsan kederlenmek ister mi? O apayrı bir tartışmanın konusu olsa da Rubato, bu topraklarda bunu en iyi başarabilecek topluuluklardan biri.

Gezgin Salon heyecanı yerini performanslara bırakıyor

Gezgin Salon kuşkusuz müzikseverlerin aylardır beklediği en önemli festivallerden biri. Tıpkı geçen yıl gibi bu sene de Parkorman’da gerçekleşecek olan festival iki gün boyunca hem yerli sahnenin Büyük Ev Ablukada gibi çok özel ve sevilen isimlerini hem de yurt dışından dikkat çeken müzisyenleri İstanbullu müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalin ilk gününde Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch ve Emir Taha müzikseverlerle buluşacak. Parkorman’daki buluşmanın ikinci gününde Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B sahnede olacak.

Gelelim Gezgin Salon Festivali’nin ikinci gün programına. Sahnenin ilk konuğu elektronik altyapılı dans müzikleriyle festivali ısıtacak Tsar B olacak. Hemen ardından dream pop grubu Still Corners Parkorman sahnesinde seyirciyle buluşacak. Ünlü pop/rock grubu Balthazar’ın vokali Maarten Devoldere’nin solo projesi Warhaus, romantik ve melankolik ezgilerden oluşan üçüncü albümü ‘Ha Ha Heartbreak’i festivalde seslendirecek. Gençliğin favori yerli topluluklarından Büyük Ev Abluka ile devam edecek olan festivalin kapanışını yapma şerefi ise Jon Hopkins’e ait olacak.

90'lardan bir yıldız kaydı: Sinead O'Connor hayatını kaybetti90’lardan bir yıldız kaydı: Sinead O’Connor hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.