Küçük Prens’in orijinal çizimi 380 bin dolara satıldı

Tarihin en çok satan kurgusal kitaplarından Antoine de Saint-Exupéry imzalı 'Küçük Prens'in nadir bulunan orijinal bir çizimi beklentilerin çok üzerinde bir fiyatla 380 bin dolara satıldı.

Kültür Sanat 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Tarihin en çok satan kurgu kitaplarından Antoine de Saint-Exupéry imzalı ‘Küçük Prens’ yayınlanmasının üzerinden geçen 80 yıla rağmen hâlâ popüler. Öyle ki kitaptaki orijinal çizimlerden biri açık artırmada beklentilerin çok üzerinde bir rakama satıldı.

Kitaba ait bir sulu boya resmi Londra’daki Christie’s müzayedesinde yaklaşık 380 bin dolara satıldı. Böylece kitabın kahramanı Küçük Prens’in bir yılanla sohbet ettiği 275 x 215 mm boyutlarındaki sahneyi anlatan resim ilk tahminin on katı kadar yüksek bir rakama satılmış oldu.

Fotoğraf: Christie’s müzayede evi

Nadir bulunan bir çizim

‘Küçük Prens’ 150 milyondan fazla kopya, binlerce baskı ve yüzlerce çeviri satışıyla İncil’den sonra dünyanın en çok satan kitabı. İlk olarak 1946’da Fransa’da yayınlanan kitaptaki illüstrasyonlar ise ABD’de yayınlanan İngilizce versiyonlarına ait. Satışa çıkarılan bu çizim ‘Küçük Prens’in ilk baskısına ait birkaç orijinal çizimden biri. Müzayede evi Christie’s de açık artırmayı özellikle bu tür eserlerin nadirliğini vurgulayan bir açıklamayla duyurdu.

‘Küçük Prens’in orijinal birkaç illüstrasyonu daha önce de satışa sunulmuştu. 2017’de Paris’teki bir müzayede güneşe bakan bir sandalyede oturan Küçük Prens’in suluboyası yaklaşık 317 bin dolara satılmıştı.

John Lennon'un istemediği Grammy ödülü açık artırmaya çıkıyorJohn Lennon’un istemediği Grammy ödülü açık artırmaya çıkıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.