Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 42 belgesele destek
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Avrupa'nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi oldu. EFA üyeliği ile birlikte Anadolu'nun zengin kültürel mirası, dünya sahnesine taşınacak.
2021 yılında İstanbul’da Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan bir maceraydı Kültür Yolu Festivalleri. 2022 yılında hedef büyüttü Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da düzenlendi. Son olarak Türkiye’nin 11 ilinde düzelenir oldu. Amacı Türkiye’nin kültürel değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat yoluyla zihinlere aktarmanın yanında şehirlerin marka değerine katkı sunmak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri, 1952 yılından bu yana Avrupa’nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyeliğine kabul edildi.
Avrupa Festivaller Birliği, 40 ülkede yer alan yaklaşık 100 festivali birleştiren ve sanat festivallerini destekleyen bir yapılanma olarak öne çıkıyor. Birliğin misyonu, üye festivallerini Avrupa ve dünya çapında birleştirmek ve temsil etmek, sanatı izleyicilerle buluşturan platformlar sunmak ve kültür-sanata erişim ve katılım hakkını temel bir insan hakkı olarak vurgulamak şeklinde özetleniyor.
EFA’nın festival yapımcılarını bir araya getirme amacı, sürekli değişen dijitalleşme ve küreselleşme dünyasında festival ortamını bilgilendirmek, ilham vermek ve zenginleştirmek. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyeliği ile kültür mirasını uluslararası alanda daha etkin bir şekilde tanıtma misyonunu sürdürüyor. Kültür Yolu Festivalleri’nin 2024 programı, 13 Nisan 2024’te Adana’dan başlayacak. Ardından Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon, Van, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de devam edecek. Festivallerin son durağı ise Antalya olacak.