‘Kurt ve Seyit Şura’nın gücü: Kıvanç ile Farah’a İtalya’dan ödül

2014 yapımı 'Kurt Seyit ve Şura' dizisi Farah Zeynep Abdullah ve Kıvanç Tatlıtuğ'u bir araya getirmişti. Şu sıralar İtalya'da ekrana gelen dizi oyunculara ilgiyi artırdı, ödül de getirdi. İkili, Venedik Uluslararası Film Festivali’nin resmi yan etkinliği Premio Kinéo’da ödüle layık görüldü.

Kültür Sanat 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İlk bölümü 4 Mart 2014’te Star TV ekranlarında yayınlanan ‘Kurt Seyit ve Şura’, Nermin Bezmen’in aynı adlı büyük ilgi gören romanından uyarlanmıştı.

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın paylaştığı dönem dizisi ‘Kurt Seyit ve Şura’ Türkiye’de yayınlandığında takvimler 2014’ü gösteriyordu. İki sezon devam eden dizi erken finaline rağmen çok konuşulmuştu. Şu sıralar İtalyanlar da dizinin büyüsüne kapılmış halde.

İtalya’nın en büyük medya şirketlerinden Mediaset’in Canal 5 kanalında yayınlanan dizi her iki oyuncunun da ülkedeki popülerliğini artırmıştı. Bu ilgi beraberinde oyunculara ödül de getirdi. 80. Venedik Film Festivali’nin yan etkinliği olan Premio Kinéo iki oyuncuyu ödüllendirdi.

Abdullah’ın başrolünde yer aldığı ‘Bihter’ filmi 2023 sonunda izleyicilerle buluşacak.

‘Kurt Seyit ve Şura’ etkisi

Abdullah, İtalya Kültür Bakanlığı ve İtalya Sinema Eleştirmenleri tarafından verilen Premio Kinéo ödüllerinde En İyi Kadın Başrol Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Premio Kinéo, Farah Zeynep Abdullah’a ödül verme gerekçesi olarak ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisindeki performansı, Bergen’deki başarısı ve yakında yayınlanacak ‘Bither’ ile birlikte daha da parlayacak kariyerini gösterdi. Kıvanç Tatlıtuğ da yine aynı dizideki rolüyle Premio Kinéo ödüllerinde En İyi Erkek Başrol Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Hilal Saral’ın yönettiği 2014 yapımı ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinin senaryosu Ece Yörenç’e ait. Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah, Fahriye Evcen, Elçin Sangu, Birkan Sokullu, Demet Özdemir, Çağlar Ertuğrul, Ushan Çakır ve Melisa Aslı Pamuk gibi önemli isimleri kadrosunda buluşturan ve ilk günden bu yana beğenileri toplayan dizi, İtalyanlar’ı da etkiledi.

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri açıklandıYaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri açıklandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.