Kuru Otlar Üstüne prömiyeri Altın Koza’da

'Kuru Otlar Üstüne' Türkiye prömiyerini Adana'da yapacak. 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek olan filmin prömiyerine yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve başrol oyuncuları da katılacak.

Kültür Sanat 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Merve Dizdar, 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

‘Kuru Otlar Üstüne’ prömiyerini Altın Koza’da yapacak. 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan ve ödüllü filmi, Türkiye’deki izleyiciyle ilk kez buluşacak. Başroldeki performansıyla Merve Dizdar, mayıs ayında gerçekleştirilen 76. Cannes Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle ayrılmıştı.

Kuru Otlar Üstüne Adana’da seyirciyle buluşuyor

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ Cannes sonrası, ilk kez seyiriciyle buluşacak. Ödüllü filmi ve yönetmeni Nuri Bilgi Ceylan’ı festivalde ağırlayacakları için büyük mutluluk duyduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kayalar,  “Pandemi ve sonrasında yaşanan sıkıntılı süreçte sinema salonları bir bir kapanırken sektörün üretime devam etmesi Türk sinemasının gelişimi ve tanınırlığı için çok değerlidir” dedi.

Prömiyere Nuri Bilge Ceylan da katılacak

‘Kuru Otlar Üstüne’ filminin prömiyerine Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra yapımın Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici ile film ekibi katılacak. Nuri Bilge Ceylan Cannes Film Festivali’nde daha önce; “Uzak” filmiyle 2003 yılında Jüri Büyük Ödülünü, “İklimler” filmiyle 2006 yılında FIPRESCI Ödülü’nü,  “Üç Maymun” filmiyle 2008 yılında En İyi Yönetmen Ödülü’nü, “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmiyle 2011 yılında Jüri Büyük Ödülü’nü, “Kış Uykusu” filmiyle 2014 yılında Altın Palmiye Ödülü’nü kazanmıştı. Ceylan, 2009 yılında düzenlenen 62. Cannes Film Festivali jüri üyeleri arasında yer almış ve yine aynı yıl 16. Altın Koza Film Festivali’nde Jüri Başkanlığı yapmıştı.

İzmir'den Cannes'a giden bir mücadelenin başrol oyuncusu: Merve Dizdarİzmir’den Cannes’a giden bir mücadelenin başrol oyuncusu: Merve Dizdar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.