Le Trio Joubran konser gelirini Filistinlilere bağışlayacak

Filistinli Joubran kardeşler, büyük bir hayran kitlesine sahip oldukları İstanbul'da konser verecek. Le Trio Joubran, 24 Kasım'da Maslak TİM Show Center'daki konserinin tüm gelirini şu an büyük bir insanlık dramı yaşayan Filistinlilere bağışlıyor.

Kültür Sanat 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Samir, Wissam ve Adnan Joubran kardeşlerden oluşan Le Trio Joubran, konser vermek için İstanbul’a geliyor. Daha önce de yolu pek çok kez Türkiye’ye düşen Filistinli grup, 24 Kasım akşamı Maslak TİM Show Center’da müzikseverlerle buluşuyor. Konserden elde edilecek tüm gelir, İsrail saldırılarında büyük kayıplar yaşayan Filistinlilere bağışlanacak. Dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın verilerine göre dünya üzerinde en büyük dinleyici kitlesine İstanbul’dan sahip. Udi üç kardeşten oluşan topluluğun en çok sevildiği diğer dört kent ise sırasıyla Ankara, ağırlıkla yaşadıkları Paris, İzmir ve Kahire.

Le Trio Joubran, Mahmud Derviş şiirlerini seslendirdi

Ülkelerinin yaşadığı insanlık dramında Mahmud Derviş gibi şairlerin şiirlerinden geleneksel müziklerine farklı unsurları bir araya getiren Le Trio Joubran, bu yönüyle Filistinliler için sanat alanında bir nevi simgeleri haline gelmiş durumda. Performansların udun yanı sıra lavta da kullanan topluluk, Paris Olympia’dan New York Carnegie Hall’a uzanan farklı konser salonlarında yüzlerce konsere imza attı.

film müzikleri de besteleyen Le Trio Joubran, 2009 yılındaki Dubai Festivali’nde En İyi Beste dalında ödül kazandı. Bununla birlikte Karim Dridi’nin oyunculuklarını Marion Cotillard ve Guillaume Canet’in gerçekleştirdiği ‘Dernier Vol/Son Uçuş’ adlı filmin müzikleri de gruba ait. Bugüne kadar sekiz albüm yayınlayan grup son olarak 2021 yılında ‘Ascent’ adını taşıyan teklilerini müzikseverlerle buluşturmuştu. 2018’de yayınladıkları ‘The Long March’ ablümün ardından grup özellikle konserleriyle dünyanın dört bir yanını gezmeye devam ediyor.

Müzik Radarı: Dünya hâlâ Daniel Barenboim hoşgörüsüne erişemediMüzik Radarı: Dünya hâlâ Daniel Barenboim hoşgörüsüne erişemedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.