‘Bikinili fotoğraf işinden etti’ iddiasını ne sahiplenen var ne gerçeği anlatan

TRT dizisinde başrol oynayacak Leyla Tanlar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bikinili fotoğrafı oyuncuyu işinden etti iddiası günün en çok konuşulan haberiydi. Ancak taraflar sessiz. Tanlar iddiayı sahiplenmiyor, dizinin yapımcısı Emre Konuk soruları cevaplamıyor!

Kültür Sanat 1 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Tanlar'ın Instagram hesabından sildiği fotoğraf.

‘TRT dizisinde başrol oynayacak Leyla Tanlar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bikinili fotoğrafı oyuncuyu işinden etti.’

Bu iddia, günün en çok konuşulan konularından biriydi. İddia mühimdi ama ne iddiayı sahiplenen ne de işin gerçek yüzünü anlatacak bir muhatap yoktu ortada.

İddia karşısında hem Tanlar hem de oyuncunun menajerlik şirketi Art İstanbul sessiz kalmayı tercih etti. Leyla Tanlar’ın oynayacağı dizinin yapımcısı Emre Konuk da sorulara yanıt vermedi.

Hikayeyi başa saralım

Biz de hikayeyi başa saralım dedik. Yeni yayın döneminde TRT için kanala tarihi dramaları hazırlayan Akli Film, yeni sezonda ‘Alparslan Büyük Selçuklu’ dizisinin  devamının yanı sıra ‘Selahattin Eyyubi’ dizisinin çekileceği daha önce duyurulmuştu. Türkiye ve Pakistan ortak yapımı proje için İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlenmiş; dizi için iki ay içinde İstanbul’da plato kurulacağı, dizinin kadrosunda ise Türkiye ve Pakistan’dan oyuncular yer alacağı da açıklanmıştı.

Daha sonra Akli Film’in kurucusu Emre Konuk, Selahaddin Eyyubi rolünü Uğur Güneş’in canlandıracağını da duyurmuştu.  Dizinin kadın başrol oyuncusu için ise Leyla Tanlar’ın ismi öne çıkmıştı. Dizinide Süreyya karakterini canlandırması planlanan oyuncu ile anlaşma sağlanmadı. Birsen Altuntaş’ın haberine göre Tanlar’ı kadro dışı bırakan şey, oyuncunun tatilden paylaştığı bikinili fotoğrafı oldu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leyla Tanlar (@leylatanlaar)

Fotoğrafın diğer hikayesi

Bu fotoğrafın başka bir hikayesi de var. Tanlar, 1.4 milyon takipçili Instagram hesabından fotoğrafı paylaştığında oyuncu sevgilisi Burak Dakak “Çok güzelsin aşkım, silsene” yazmıştı. Bu hamlesiyle Dakak’ın sevgilisini kıskandığı yorumları yapılmıştı. Tanlar’ın bir süre sonra bu fotoğrafı sildi. Tanlar fotoğrafı sevgilisinin isteği üzerine mi sildi yoksa iddia edildiği gibi bikinili fotoğrafından dolayı oynayacağı dizinin yapımcısı rahatsızlık duyduğu için mi sildi bu anlaşılamadı. Leyla Tanlar, oyunculunun menajerlik şirketi Art İstanbul, disinin yapımcı Emre Konuk sessizlik içinde.

Sosyal medyadan tepki

Öte yandan kadınlara yönelik baskı ve yaşam tarzına müdahale etme girişimlerinin yaşandığı Türkiye’de bir kadın oyuncunun sosyal medya hesabında paylaştığı bikinili fotoğraf nedeniyle işini kaybettiği iddiası sosyal medyada da tepki yarattı. Tanlar’ın Instagram hesabındaki fotoğrafların altına “Yanındayız, kadınlar istediklerini giyip paylaşabilirler” yorumları gelirken Twitter’da da oyuncuya destek mesajları paylaşıldı.

Esra Dermancıoğlu: 'Sanki 27'den sonra herkes zombi'Esra Dermancıoğlu: ‘Sanki 27’den sonra herkes zombi’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.