Dijital platform dünyasında Amazon Prime ilk kez Netflix’i geçti

Dijital içerik platformları arasındaki rekabet giderek artarken, Amazon Prime Video'nun liderliği ele geçirdiği yeni verilerle ortaya çıktı. Yıllardır liderlik koltuğunda oturan Netflix ise artık ikinci sırada yer alıyor. Bu değişimlerin endüstrideki etkileri nasıl olacak, bekleyip göreceğiz.

Kültür Sanat 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Dijital platformların pazar liderliği mücadelesinde rekabet kızışıyor. Yıllardır dijital içerik platformları arasında lider konumunda olan Netflix, yeni rakiplerin ortaya çıkmasıyla birlikte endüstrideki hakim pozisyonunu korumakta zorlanıyor. Platform, artık oyun kurucu pozisyonun da değil.

Dijital platformların performanslarını ölçen JustWatch’ın verilerine göre  ABD pazarında Amazon Prime Video yüzde 21’lik bir payla pazar liderliğini eline geçirdi. Netflix ise yüzde 20’lik bir payla ikinci sırada yer alıyor, takip eden üçüncü sırada ise yüzde 15 pay ile Disney+ bulunuyor. Listede ayrıca HBO Max, Hulu, Paramount Plus, Apple TV Plus da yer alıyor.

Bu istatistikler sadece ABD için geçerli olsa da genele bakıldığında Netflix’in uzun yıllardır sahip olduğu pazar liderliği konumunun tehdit altında olduğu görülüyor. Seyircilerin seçeneklerinin artması, platformların içerik politikalarını nasıl etkileyecek bekleyip göreceğiz.

Netflix'in son gözdesi: 'Beef'Netflix’in son gözdesi: ‘Beef’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.