Louise Bourgeois’nın ‘Örümcek‘ heykeli rekor fiyata satıldı

Louise Bourgeois’nın ‘Örümcek‘ isimli bronz heykeli 32,8 milyon dolara satıldı. Bourgeois'nın imzasını taşıyan bu heykeli, kadın heykeltıraşlar arasında en yüksek rakama satılan eser oldu.

Kültür Sanat 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Louise Bourgeois'nın 'Örümcek' serisi Bilbao ve Londra gibi şehirlerde sergileniyor.

Heykeltıraş Louise Bourgeois bir rekora imza attı. Fransız sanatçının ‘Örümcek’ adlı bronz heykeli, bir kadın sanatçının eseri, heykelde ödenen en yüksek rakama ulaştı. Bourgeois’nın 1996 yılında yaptığı heykel 32.8 milyon dolara açık artırmada satıldı. 3 x 5,5 metrelik devasa boyuttaki heykel önceki gün New York’ta yeni alıcısını buldu. Sothesby’s müzayedesinde satılan heykel, yine Burogeois’ya ait olan bir önceki rekoru kırmış oldu.

Annesi ve kendisinden izler taşıyor

2010 yılında 98 yaşında hayatını kaybeden Louise Bourgeois’nın dev örümcek heykel serisinden bir başka eser dört sene önce rekora imza atmıştı. 2019 yılında Christie’s’de düzenlenen müzayedede Bourgeouis’nın eseri 32.1 milyon dolara el değiştirmişti.

Louis Bourgeois’nın geçmişte yapptığı açıklamaya göre seri, anne imgesinin bir yansıması olarak tasarlanmış. 1990’lı yılların ortasında yarattığı bu karanlık ve dev seri Bourgeois’nın kendisinden de izleri taşımaktaydı. 80’li yaşlarındayken yapmaya başladığı bu seri vahşi bir o kadar da kırılgan yöne sahip.

Farklı müzelerde sergilenmeye devam ediyor

Louise Bourgeois’nın en ünlü eserleri arasında yer alan örümcek serisi, dünyanın önde gelen müzelerinde sergilenmeye devam ediyor. Bilbao’daki Guggenheim’den Londra’daki Tate Modern, Bourgeois’nın dev örümcek heykellerinin sergilendiği ünlü müzeler arasında.

Klimt'in ünlü tablosu satıldı: Bu manzara 53.2 milyon dolara bedelKlimt’in ünlü tablosu satıldı: Bu manzara 53.2 milyon dolara bedel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.