Ludovico Einaudi bu kez Harbiye Açıkhava’da

Ludovico Einaudi bir yıllık aranın ardından yeniden İstanbul'a geliyor. Daha önce pek çok kez Zorlu PSM'de sahne alan İtalyan piyanist bu kez Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul, dünyanın en önemli piyanistlerinden Ludovico Einaudi’yi bir kez daha ağırlıyor. Geçen yıl haziran ayında İstanbul’da konser veren İtalyan piyanist, bu sefer Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Bu aynı zamanda bir ilk. Bugüne kadar İstanbul’daki tüm konserlerini Zorlu PSM’de veren müzisyen ilk kez bir açıkhava mekânında müzikseverlerle buluşacak. 11 Eylül’deki konserin biletleri passo.com.tr’de satışta.

Kariyerine bale, sinema ve tiyatro için besteler yaparak başlayan Ludovico Einuadi, günümüzde minimal müziğin en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Kuzey Kutbu’ndan Latin Amerika’ya dünyanın dört bir yanında konserler veren İtalyan piyanist, köklü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Dedesi, İkinci Dünya Savaşı sonrası İtalya’nın ilk cumhurbaşkanıydı. Babası ise ülkenin en önemli yayınevlerinden birinin sahibi. O ise, Milano Konservatuvarı’nda aldığı müzik eğitimiyle 21. yüzyılda bir müzikal türün öncülerinden biri oldu. Şu sıralar film müziklerine ağırlık veren besteci son olarak ‘A Cielo Abierto’ filminin müziklerine imza attı. İtalyan besteci daha önce de Oscarlı ‘Nomadland’ ve ‘Intouchables’ filmlerinin müziklerine imza atmıştı.

İstanbul, Ludovico Einaudi’yi seviyor

Dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın güncel verilerine göre Ludovico Einaudi’nin dünya çapında en çok dinleyicisinin bulunduğu kentler sıralamasında İstanbul, Londra’nın ardından ikinci sırada. ‘Fly’, ‘Primavera’, ‘Experience’, ‘Nuvole Bianche’, ‘Time Lapse’ ve ‘Run’ gibi çok sevilen hatta filmlerde de kullanılan şarkılara imza atan 67 yaşındaki piyanist, ‘Songs for Summer’ adlı bir kısaçalarını yayınladı. ‘Le Onde’, ‘Swordfish’, ‘Underwater’, ‘Waterways’ gibi bilinen şarkılarının yanı sıra ‘The Dark Bank of  Clouds’ adlı yeni çalışmasına da bu kısaçalarında yer verdi.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.