Ludovico Einaudi’den 48 saat yayında kalacak bir performans

İtalyan piyanist Ludovico Einaudi, yeni bestesinin prömiyeri için piyanosunun başına geçiyor. Youtube'dan canlı yayınlanacak ve sadece 48 saat boyunca yayında kalacak olan bu özel performans öncesi, ünlü müzisyen hayranlarıyla yarım saatlik bir söyleşi de gerçekleştirecek.

Kültür Sanat 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ludovico Einaudi, Kuzey Kutbu'ndaki buzların erimesine dikkat çekmek adına Greenpeace öncülüğünde buzullar üzerinde bir piyano performansı gerçekleştirmişti.

Ludovico Einaudi, özel bir projeyle ekranların karşısına geçmeye hazırlanıyor. Pek çok eleştirmen tarafından günümüzün en önemli neo-klasik bestecilerinden ve piyanistlerinden biri olarak kabul edilen İtalyan müzisyen, sadece 48 saat gösterimde kalacak prömiyeri için piyanosunun başına geçiyor. Sanatçının fotoğrafçı yönün yanı sıra videografisi ile daha önce hiç görülmemiş görüntüleri bir araya getiren ‘Like a Breath’ projesi 14 Eylül Perşembe ve 15 Eylül Cuma günü yayında olacak. Sanatçının YouTube kanalında yayınlanacak olan videoda müzisyen canlı performansının yanı sıra izleyicilerle yarım saatlik bir söyleşi de gerçekleştirecek.

https://youtu.be/5_I2ZgVDTk0?si=3RKMLqJDwWqnPr-J

14 Eylül Perşembe günü sadece Ludovico Einaudi’nin YouTube kanalında yayınlanacak ve sadece 48 saat boyunca izlenebilecek olan perofrmansın şerefine müzisyen, ‘Like a Breath’ prömiyerinden önce ve prömiyer sırasında 30 dakika boyunca prömiyer sohbetine canlı olarak katılacak.

Ludovico Einaudi’nin en çok dinlendiği kentler arasında İstanbul da var

67 yaşındaki İtalyan piyanist, kariyerinin en üretken dönemini geçirdiği şu günlerde yeni projesini de müzikseverlerin beğenisine sunacak. 12-13 Haziran tarihlerinde Zorlu PSM’de biletleri çok önceden tükenen iki performansa imza atan Ludovico Einaudi’nin Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi buulunuyor.

Dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın güncel verilerine göre Ludovico Einaudi’nin dünya çapında en çok dinleyicisinin bulunduğu kentler sıralamasında İstanbul, Londra’nın ardından ikinci sırada. ‘Fly’, ‘Primavera’, ‘Experience’, ‘Nuvole Bianche’, ‘Time Lapse’ ve ‘Run’ gibi çok sevilen hatta filmlerde de kullanılan şarkılara imza atan 67 yaşındaki piyanist, ‘Songs for Summer’ adlı bir kısaçalarını yayınladı. ‘Le Onde’, ‘Swordfish’, ‘Underwater’, ‘Waterways’ gibi bilinen şarkılarının yanı sıra ‘The Dark Bank of  Clouds’ adlı yeni çalışmasına da bu kısaçalarında yer verdi.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.