Mahkeme kararını verdi: ‘Kızılcık Şerbeti’ bir kez daha özgür

Show TV ve dizinin yapımcısının yasak kararına ilişkin itirazını değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK’ün yine mahkeme kararı ile aldırdığı kararı bozdu ve şimdilik dizinin yayınlanmasının önünü açtı.

Kültür Sanat 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

RTÜK’ün sansürlediği yılın gözde dizisi ‘Kızılcık Şerbeti’ bir kez daha özgür. Hedef gösterilip RTÜK göreve çağrılınca kurum tarafından beş hafta yayınlanmama ve para cezasına mahkum edilen dizi, mahkeme kararı ile yine özgür kaldı ve bu cuma Show TV’de gösterilecek. Show TV ve dizinin yapımcısının yasak kararına ilişkin itirazını değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK’ün yine mahkeme kararı ile aldırdığı kararı bozdu ve şimdilik dizinin yayınlanmasının önünü açtı.

Türkiye'de sıradan bir gün: 'Kızılcık Şerbeti'ni bu hafta mahkeme kararıyla izleyebildikTürkiye’de sıradan bir gün: ‘Kızılcık Şerbeti’ni bu hafta mahkeme kararıyla izleyebildik

Sansür kararı çok eleştiriliyor

Dizinin yayın macerası da böylece sansür tarihimizdeki yerini sağlamlaştırmaya başladı. RTÜK sansürü ilk olarak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile engellenmişti. Fakat RTÜK bu mahkeme kararını bir üst mahkeme taşıdı. O mahkeme de RTÜK lehine karar verdi. Ve dizi son anda canlı yayında sansüre uğradı. Dizi yerine de İslamofobi belgeseli gösterildi.

RTÜK hem sansür kararı hem de dizi yerine gösterilen belgesel kamuoyunda çok eleştirildi. Show TV ve dizinin yapımcısı da hukuk mücadelesini sürdürecekleri açıkladılar. Ve şimdilik bu mücadelede bir mevzi daha kazandılar. Lakin RTÜK’ün tavrının ne olacağı belli değil.

Türkiye'nin Kızılcık Şerbeti sınavı bitmiyor: Canlı yayınla sansür geldi!Türkiye’nin Kızılcık Şerbeti sınavı bitmiyor: Canlı yayınla sansür geldi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.