Metin Akpınar’ın yeni nesil oyunculardan iki favorisi var

Usta oyuncu Metin Akpınar katıldığı bir YouTube programında telefon kullanım alışkanlıklarından oyunculuğa dair birçok soruyu yanıtladı. Günümüzde yeteneğe ek olarak eğitimin de şart olduğunu söyleyen Akpınar ayrıca en beğendiği iki oyuncuyu da açıkladı: Halit Ergenç ve Burcu Biricik.

Kültür Sanat 7 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Usta oyuncu Metin Akpınar YouTube’ta Kafa TV’de yayınlanan ‘Uzun Lafın Kısası’ programına konuk oldu. Cep telefonu kullanım alışkanlıklarından, Mustafa Sarıgül’ün bayramda Erzincan’a gelen konukları hoşgeldin diye karşıladığı viral videosuna kadar pek çok konuda yorum yapan Akpınar oyunculuğa ilişkin fikirlerini de paylaştı.

Oyuncu olmak için ilk şartta yeteneğin önemli bir etken olduğunu söyleyen Akpınar, fizik ve bedenin de önemli olduğunu belirtti. “Er meydanı sahnedir” diyen Akpınar da alaylı bir oyuncu. Lakin günümüzde yaratıcının verdiği yeteneklere ek olarak eğitimin de şart olduğunu söyledi.

Münir Özkul’un ” İyi aktör kedi yavrusu gibidir, gözü kapalıyken doğruyu bulur” sözünü hatırlatan Akpınar’a göre kendi kuşaklarından sonra gelen çok iyi oyuncular var. Usta oyuncu, kendisine yöneltilen “Oyunculuğuyla çok iyi dediğiniz isimler?” sorusuna da Halit Ergenç ve Burcu Biricik yanıtını verdi:

” Halit (Ergenç) mesela çok iyi oyuncu. Hem iyi yetişti hem doğru yetişti. Şarkı da söyleyebiliyor. Çok zor rollere de girip becerebiliyor. Sultan Süleyman çok kolay altından kalkılabilecek olay değildi” yanıtını verdi. Kadın oyuncu sorusuna ise “Kumaşı olan bir oyuncu, her role girebiliyor ve hepsinden de sağlam çıkıyor. Benim için en iyi oyunculardan biri” yanıtıyla Burcu Biricik’in ismini verdi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burcu Biricik Yetkin (@burcubiricik)

‘Aliye’, ‘Binbir Gece’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ gibi televizyon tarihinin önemli yapımlarında rol alan Halit Ergenç son olarak Star TV’de yayınlanan ‘Babil’ dizisinde ekranlara gelmişti. Burcu Biricik ise ‘Şeref Meselesi’, ‘Kuzgun’ ve ‘Fatma’ dizilerinde yer almış, son olarak ‘Camdaki Kız’ dizisinde Nalan karakterini canlandırmıştı.

The Sopranos dizisindeki tekne 300 bin dolaraThe Sopranos dizisindeki tekne 300 bin dolara

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.