Michael Jackson’a yönelik cinsel istismar davaları yeniden açılabilir

Wade Robson ve James Safechuck, şarkıcı Michael Jackson'un çocukken kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ediyor. İkili, daha önce dava açmak istemişlerdi ancak hakimler kabul davayı reddetmişti. Şimdi ABD Temyiz Mahkemesi'nin verdiği yeni kararla hukuki mücadelelerinin önü açıldı.

Kültür Sanat 21 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Michael Jackson 2009'da hayatını kaybetti.

2009’da hayatını kaybeden Michael Jackson’ın cinsel tacizine uğradıklarını iddia eden iki adam, Jackson’ın şirketlerine dava açabilir. ABD temyiz mahkemesi, bu davanın açılabileceğini hükmetti. Şu an 40’lı yaşlarında olan Wade Robson ve James Safechuck, 80’lerin sonu ve 90’ların başlarında Jackson’ın Neverland çiftliğinde kaldıkları süre boyunca kendilerine taciz ettiğini söylüyor.

Davalar daha önce reddedildi

İkili daha önce 2013 ve 2014’te çocukken kendilerini koruyamadıkları gerekçesiyle dava açmak istemişti ancak davalar reddedilmişti. 2020’de ise Los Angeles’ta bir hakim, şirketlerinin Jackson’ın hareketlerinden sorumlu olma yükümlülüğünün bulunmadığı, bu nedenle Safechuck’ın Jackson’ın şirketlerini dava edemeyeceği kararını vermişti. Aynı yıl Robson’ın dava talebi de aynı gerekçeyle geri çevirilmişti. Ancak California eyaleti Temyiz Mahkemesi’nin verdiği yeni kararla, ikilinin hukuki mücadelesinin önü açıldı.

Belgeselde anlatmışlardı

İkili, 2019’da yayınlanan Dan Reed imzalı ‘Leaving Neverland’ adlı belgeselde kapsamlı bir röportaj vererek iddialarını anlatmıştı. Dört saatlik filmin ardından Jackson’ın ailesiyse belgeseli ‘toplu linç’ diyerek eleştirmişti. Öte yandan 2009 yılında hayatını kaybeden Jackson’ın avukatları, pop yıldızının suçsuz olduğunu savunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.