Tom Petty’nin eşyası satılmayacak

Tom Petty'nin müzayedede satışa sunulması planan özel eşyaları ailesinin itirazları sonrası geri çekildi. 22 Haziran'da başlayacak olan 'Modern Müziğin Harikaları' müzayedesi rock ve pop müziğin en büyük isimlerinden bazıları tarafından imzalanmış plak ve posterleri içeriyor.

Kültür Sanat 29 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Tom Petty, 2017 yılında hayatını kaybetmişti.

Tom Petty’nin ailesinin itirazları sonuç verdi. 2017’de hayatını kaybeden rock yıldızının giyisilerinin yer alacağı müzayedeki bazı eşyaların satışı durduruldu. Petty’nin ailesi, bahsi geçen eşyaların çalıntı olduğunu iddia ederek müzayedede yer almaması gerektiğini belirtmişti. Petty’nin yasal varisleri aksi takdirde müzayede evine karşı yasal haklarını kullanacaklarını vurgulamıştı.

Petty’nin ailesinde çalıntı iddiası

67 yaşında hayatını kaybeden Tom Petty’nin özel eşyaları, önceden planlandığı üzere Boston merkezli RR Auction isimli müzayede evinde satışa çıkacaktı. Ancak aileden gelen açıklamalar sonrası müzayede evi, bahsi geçen eşyaları açık artırmanın dışında tutmaya karar verdi. Müzayede evinin avukatı Mark Zaid perşembe günü The Times’a yaptığı açıklamada,”Önlem olarak ve aileye saygılı bir şekilde, RR Auction tüm lotları geri çekiyor ve bu konu düzgün bir şekilde çözülene kadar onları güvence altına alıyor” dedi. Zaid, Petty’nin varislerinin kendilerine henüz eşyaların çalıntı olduğuna dair bir kanıt sunmadığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Petty’nin ailesi hayranlarını müzayedeye katılmamaları yönünde ricada buulunmuştu. Çağrının karşılık bulup bulmayacağı merak konusu. Petty’nin ailesi, müzayedede satılacak kimi eşyaların müzayede evine nasıl ulaştığının bilinmezlikler taşıdığını ifade etti.

Müzayedede neler var?

22 Haziran’da başlayacak olan ‘Modern Müziğin Harikaları’ müzayedesi rock ve pop müziğin en büyük isimlerinden bazıları tarafından imzalanmış plak ve posterleri içeriyor: Elvis Presley, Jimi Hendrix, Prince, Michael Jackson ve Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin yanı sıra Led Zeppelin ve Rolling Stones grupları.

Müzayedede satışa sunulması planlanan Petty’nin arşivi, belki de koleksiyondaki en samimi ve kapsamlı içeriği olma özelliği taşıyordu. Listelenen eşyalar arasında Petty’nin ceketleri, tişörtleri, kazakları, botları, spor ayakkabıları, eşarpları, şapkaları ve hatta spor çantaları vardı.

Son imparatorun saati 6.2 milyon dolara satıldıSon imparatorun saati 6.2 milyon dolara satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.