Müze Gazhane 3. yaşını kutluyor: Huzurlarınızda Pentagram

Müze Gazhane üç yaşında. Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi olarak bilinen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edildikten sonra 2020 yılında kapılarını sanatseverlere açan mekân yeni yaşını özel etkinliklerle kutlayacak. Pentagram, Nazan Öncel ve Akın Eldes serinin yıldızları.

Kültür Sanat 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Müze Gazhane üç yaşında. Hasanpaşa Gazhanesi olarak uzun yıllar kentin Anadolu yakasına hizmet veren tarihi yapı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları sonucu 2021’de bir kültür sanat mekânı olarak kapıları açmıştı. Aradan geçen üç yılda sayısız etkinliğe ev sahipliği yapan mekân yeni yaşını özel konserlerle kutluyor.

Müze Gazhane yeni yaşını kutluyor

Kadıköy Hasanpaşa’daki tarihi mekân üçücü yılının kutlamalarında Pentagram, Akın Eldes, Nazan Öncel ve Mesut Süre gibi isimler sahnede. 1992 yılından sonra uzun süre tabiri caizse kaderine terk edilen mekân, Müze Gazhane olarak hizmet vermeye başladığı Temmuz 2021’den itibaren etkinliklerin yanı sıra festivalleri de ağırlıyor. Sanatseverlerin müdavimi haline gelen mekân ilk olarak dün akşam Nazan Öncel’in performansına tanıklık etti.

Üçüncü yaş kutlamaları çerçevesinde bu akşam ise Türkiye’nin en önemli gitar virtüözlerinden Akın Eldes sahnede olacak. Yarın akşam Siya Siyabend hayranlarıyla Müze Gazhane’de hasret giderecek. Bu performansın hemen ardından Akın Sevgör sahnede olacak. 24 Eylül Pazar günü ise Mesut Süre’nin stand up gösterisinin ardından Türkiye’nin efsane heavy metal topluluğu Pentagram akustik bir performansla kutlamalara nokta koyacak.

Müziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyorMüziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.