Müzik Rotası odağına İstanbul Festivali’ni alıyor

İstanbul Festivali, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda Türkiye'nin yıldız isimlerini hayranlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. 6 Ağustos'a kadar her akşam Yenikapı'da gerçekleşecek iddialı konserlere ev sahipliği yapacak olan festival, kette bu hafta sonu en çok öne çıkan etkinlik dizisi olmayı başarıyor.

Kültür Sanat 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Güneş, son dönemi en çok dikkat çeken kadın rap sanatçılarından biri.

İstanbul yazın en sıcak hafta sonu olmaya aday günleri yoğun bir konser programıyla yaşamaya hazırlanıyor. Bu hafta sonu en çok öne çıkan etkinliklerden biri ilki geçen yıl gerçekleştirilen İstanbul Festivali. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda bugün itibarıyla başlayacak festival 6 Ağustos’a kadar devam edecek. Her akşam en az bir konserin gerçekleşeceği festivali geçen yıl toplamda yaklaşık bir buçuk milyon müziksever takip etmişti. Festival kombine biletinin 85 Tl olduğunu da hatıralatalım. Bu devirde, bu fiyata kahve içmek dahi zorlaştı.

İstanbul Festivali’nde ilk gecenin konuğu Yıldız Tilbe

İstanbul Festivali’nin bu yılki açılış gününde yine özel iki isim peşi sıra sahne alacak. Festival, Burak Yeter’in 21.15’teki performansıyla başlıyor. Türkiye’nin dünya çapında müzisyenlerinden biri olan Burak Yeter’in ardından sahneye 22.30’da Yıldız Tilbe çıkacak. Türkiye’de hemen hemen her kesim ve yaş grubundan insanın hayranı olduğu Tilbe ile festival ilk gecesini tamamlayacak.

Cumartesi gününe geldiğimizde iste İstanbul Festivali’nde sahne sırası önce Skapova’da. 2021 yılında kurulan grubun şarkıları son dönemde Spotify’ın en çok dinlenenler listesinde. 20.00’deki performansının ardından saat 21.00’de alternatif müziğin dikkat çeken topluluğu Yedinci Ev sahnede olacak. Gecenin devamında ise 22.00’de Mavi müzikseverlerle buluşacak. Festivalin ikinci gününün son konseri için Türk rap sahnesinin başarılı kadın solisti Güneş Yenikapı Etkinlik Alanı’nda olacak.

İstnabul Festivali’nde pazar günün programında ise yer yerinden oynayacak. Brutal vokali ve enerjisiyle hayranlık uyandıran Hayko Cepkin saat 22.30’da hayranlarıyla buluşacak. Festivale dair değinilmesi gereken noktalardan bir diğeri de konserlerin yanı sıra günboyu çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapacak olması. Bu da aslında festivalin ruhuna dair bir süredir unuttuğumuz bir detay.

İstanbul Festivali, hafta sonu planlarında öne çıkan etkinlik olmakla birlikte tek değil. Bu akşam Kemerburgaz Kent Ormanı’nda gerçekleşecek konser için Can Bonomo ve Nova Norda aynı sahneyi paylaşacak. Alternatif müziğin iki güçlü sesini bir araya getiren konser, gecenin en ilgi çekici buluşmalarından da biri olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin Eurovisioin mazisinde unutulmaz bir yere sahip olan Can Bonomo, yeni kuşağı başarılı solisti Nova Norda ile geçen ay ‘Elalem’ adını taşıyan bir düete imza atmıştı.

İstanbul, bu gece Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda özel bir konsere daha ev sahipliği yapacak. Son dönemin en çok dinlenen müzisyenleri arasında sağlam bir yere sahip olan Simge Sağın, saat 21.00 itibarıyla ‘Aşkın Olayım’ diyecek. Kentin bir diğer önemli açıkhava konser mekânı olan Kuruçeşme Arena aynı saatte Serdar Ortaç’ın konserine ev sahipliği yapaacak. Gecenin önce çıkan son açıkhava konseri için rotamızı Maslak taraflarına çeviriyoruz. Seksendört Turkcell Vadi’de hayranlarıyla hasret gidermek için sahnede olacak.

Gelelim cumartesi akşamına. İstanbul’un bitmek bilmeyen enerjisini yansıtan performansıyla Rüfus du Sol Life Park’ta zaten yeterince sıcak olan havayı daha da ısındıracak. Geçen hafta Lumineers’ı ağırlayan Parkorman bu kez Yalın’ın elinde gitarıyla seslendireceği şarkılar için kapılarını müzikseverlere açacak. Gecenin Harbiye Açık Hava Tiyatrosu konserinde ise mikrofonun başında Türk pop müziğinin efsane ismi Levent Yüksel var. Konserin başlangıç saati ise 21.00. Hazır yeni ay kendini belli etmişken ‘Med Cezir’i sevdicek ile dinlemek için bundan daha ideal bir ortam olabilir mi? Sanmıyorum…

Suyun Anadolu yakasına geçtiğimizde ise epeydir sahnede denk gelediğimiz Baba Zula’yı nihayet The Wall’da buluyoruz. Belki de Türkiye’den çok yurt dışında bilinirliğe sahip olan topluluk yine her zamanki muhteşem gösterilerinden birini sergilemek için Kadıköy’de sahnede olacak. Kadıköy’deki bu uğramamızın ardından rotamızı Kemerburgaz Kent Ormanı’na çevirdiğimizde karşımıza Teoman, tüm o karizmatik ve bir o kadar da olgun duruşuyla çıkıyor. Havaların da etkisiyle yer verdiğimiz neredeyse tüm etkinliklerin açık hava alanlarda olduğunu fark ettik. Alternatif bir seçenek sunmak için Blind’da Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan Onurr konserini önerebiliriz.

LP istanbul’da dinleniyor ama Antalya’ya konsere geliyorLP istanbul’da dinleniyor ama Antalya’ya konsere geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.