‘Napolyon’a güncelleme: 48 dakikalık yönetmen kurgusu eklendi

Ridley Scott'ın geçen sene çok konuşulan 'Napolyon' filmi 48 dakikalık ek sahneleriyle Apple TV+’da izleyiciyle buluşuyor. Joaquin Phoenix'in başrolde olduğu bu yeni versiyon tartışmalı tarihi figür Napolyon'un hayatına daha derin bir bakış sunuyor.

Kültür Sanat 2 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
'Napolyon' Kasım 2023'te vizyona girmişti.

Tarihin tartışmasız en ünlü ve bir o kadar da tartışmalı figürlerinden Napoleon Bonaparte’ın hayatı geçen sene Ridley Scott’ın gözüyle filme dönüşmüştü. İngilizler ve Fransızlar arasındaki tarihi husumeti yeniden canlandıran film eleştirmenleri ikiye bölmüştü.

Buna rağmen ‘Napolyon’ geçen yıl dünya çapında 221 milyon dolardan fazla hasılat elde ederek büyük bir ticari başarı yakaladı. Film ayrıca En İyi Görsel Efektler, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında üç Oscar adaylığı kazandı. BAFTA’da ise En İyi İngiliz Filmi, Kostüm, Saç ve Makyaj ile Özel Efektler olmak üzere dört dalda aday gösterildi.

Ve şimdi film Yönetmenin Kurgusu (The Director’s Cut) adıyla Apple TV+ üzerinden izleyiciyle buluşuyor. Sinemalarda gösterime giren versiyona göre 48 dakika ek sahne içeren bölüm başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı ve genel olarak olumsuz eleştiriler alan yapıma yeni bir bakış açısı kazandırma amacında. Yeni versiyonla 157 dakikalık film 205 dakikaya çıkıyor. Bu versiyonu duyuran ilk isim de yönetmen Scott oldu.

Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin başrollerinde yer aldığı filmin bu yeni versiyonu Napolyon’un hayatını daha detaylı şekilde ele alıyor. Özellikle Vanessa Kirby’nin canlandırdığı  Napolyon’un eşi Josephine’in hikayesi bu kez daha ön planda.  Ek sahneler arasında Josephine’in Napolyon ile tanışmadan önceki yaşamı, daha gösterişli kostümler, yeni ve görkemli setler ile daha önce gösterilmeyen Marengo Savaşı sahnesi yer alıyor. Ayrıca Napolyon’un düşüşü, suikast girişimi ve başarısız Rusya seferi hakkında daha fazla detay izleyiciyle buluşuyor.

'Napolyon' filmi İngilizlerle Fransızlar arasındaki tarihi husumeti ortaya çıkardı‘Napolyon’ filmi İngilizlerle Fransızlar arasındaki tarihi husumeti ortaya çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.