Natalie Portman çocuk oyuncuları uyardı: ‘Ben zarar görmedim çünkü şanslıydım’

Kariyerine 13 yaşında rol aldığı 'Sevginin Gücü/Leon' filmiyle başlayan Natalie Portman, çocuk oyuncuları ve ailelerini uyardı. Oscarlı oyuncu, çocukken zarar görmediği için şanslı olduğunu düşünüyor. Ona göre o yaştaki çocuklar sadece okula gitmeli.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Portman, son olarak ‘May December’ filminde Julianne Moore ile başrolü paylaştı.

Son dönemde İsrail’i destekleyen açıklamalarıyla gündeme gelen Natalie Portman bu kez farklı bir konuya yöneldi, ailelere seslendi. Henüz 13 yaşındayken ‘Sevginin Gücü/Leon’ filmiyle oyunculuğa adım adan Oscar ödüllü Portman, kendi deneyimlerinden yola çıkarak çocuk oyuncuları uyardı.

Geçen hafta katıldığı bir podcast programında kariyerinin ilk günlerine dönen oyuncu, “Gençleri bu işe girmeleri konusunda teşvik etmezdim. En azından çok küçük yaşlarda. Bence çocuklar oyun oynamalı ve okula gitmeli” dedi. Oyuncu ayrıca Hollywood’ta “hiçbir çocuğun yaşamaması gereken, çok kötü hikâyeler” duyduğunu da söyledi.

‘Sevginin Gücü/Leon’un başrol oyuncuları Jean Reno ve Nathalie Portman.

‘Ben şanslıydım’

Portman ‘Sevginin Gücü/Leon’ filminde yan apartmandaki tetikçi Leon tarafından evlatlık alınan bir çocuk olan Mathilda karakterini canlandırıyordu.  Ancak film ilerledikçe Leon ve Mathilda arasındaki ilişki de değişmeye başlamıştı. Bu nedenle filmdeki bazı sahneler ve karakterin ilişkileri tartışılmıştı.

Portman kendi deneyiminin sorunsuz geçmesinin de bir şans olduğunu düşünüyor ve ailesine de bu konuda teşekkür etti: “Benim bir çocuk oyuncu olarak zarar görmemiş olmam tamamen şans eseriydi. Tabii aşırı korumacı ve inanılmaz ebeveynlere de sahiptim.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.