Nick Cave suçlamaları reddetti: Kadın düşmanı değilim

Nick Cave, hakkında yapılan kadın düşmanı suçlamalarını reddetti. 1996 yılında yayınladığı albümde genel manada şiddet temasnın hakim olduğunu hatırlatan Cave, bunun kadınlara özel bir durum olmadığını yineledi.

Kültür Sanat 9 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nick Cave 2018'de ve geçen yıl İstanbul'da konser vermişti.

Nick Cave, kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor. Sanatçı 1996 yılında yayınladığı ve o tarihte büyük beğeni toplayan ‘Murder Ballads’ albümünün kadın düşmanı ifadeler taşıdığı eleştirileriyle karşı karşıya. Avustralyalı müzisyenin kariyerindeki en özel albümlerden biri olan ‘Murder Ballads’ta PJ Harvey ve Kylie Minogue gibi isimlerle düet yapmıştı. Adı geçen albümde sadece kadınlara değil herkese yönelik şiddet içerikli sözlerin bulunduğunu ifade eden 65 yaşındaki müzisyen kadın düşmanı olduğuna yönelik iddiaları ise kabul etmedi.

Nick Cave iddiaları reddediyor

Nick Cave, 1996 çıkışlı albümdeki şarkıların sözlerinde genel manada şiddet içeriğinin olduğunu kabul ediyor. Louis Theroux’nun podcast kaydına katılan Avustralyalı müzisyen, 1996 çıkışlı albümün hikâyesini ve şarkı sözlerinin içeriğini anlattı. Şarkı sözlerinde kadınlara yönelik bazı şiddet ifadelerinin bulunduğunu ancak albümün tamamında da bunun yer aldığını savundu.

Hem ‘Murder Ballads’ hem de önceki albümlerde kadınlar üzerine çok şey anlattıığını hatırlatan Nick Cave, bunun kimi zaman bir kahramanlık kimi zaman ise bir katilmiş gibi şarkı sözlerine yansıdığını söyledi. O dönem yaşadıklarının bir dışavurumu olarak bu şarkıların ortaya çıktığını belirten 65 yaşındaki müzisyen, bunun kadın düşmanı olduğu anlamına gelemeyeceğini belirtti. Avustralyalı müzisyen, kesinlikle kadın düşmanı olmadığını vurgulayıp özellikle 1990’lı yılların ilk yarısında bu minvalde şarkılar yazmayı sevdiğini sözlerine ekledi.

Kendisini gerilim romanları yazan bir yazara benzeten Nick Cave; nasıl ki o tip bir yazar eserinde şiddet içeren temaları kullanıyorsa kendisinin de buna benzer bir şey yaptığını vurguladı. İnsanlığıın erdem olarak kabul ettiği şeylere meydan okuyan punk kültürüne bağlılığını yineleyen müzisyen, tartışmalara neden olan 1996 çıkışlı albümünü uzun süredir birlikte çalıştığı The Bad Seeds ile birlikte kaydetmişti.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.