Nick Cave sanat çıtasını yükseltti: 2024’te sergi açacak

Nick Cave'in 'şeytanları' Brüksel'de. Müzisyen gelecek yıl Brüksel'de 'The Devil - A Life (2020–22)/ Şeytan- Bir Hayat' adlı ilk kişisel sergisini açacak.

Kültür Sanat 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Nick Cave’in 2024 planları hazır. Müzisyen gelecek yıl Brüksel’de The Devil – A Life (2020–22)/ Şeytan- Bir Hayat adlı ilk kişisel sergisini açacak. Bu haber, Cave’i yakından takip edenler için şaşırtıcı değil. Zira müzisyenin seramikleri ilk olarak Eylül 2022’de Finlandiya’da Sara Hildén Sanat Müzesi’nde, oyuncu Brad Pitt ve sanatçı Thomas Houseago’nun eserlerini de içeren bir grup sergisinde yer almıştı. Ancak bu sergi, Cave’in bir heykeltıraş olarak uzun mesai harcadığının da göstergesi.

Şeytanın döngüsü

Cave, koleksiyonu “bir dizi parçalayıcı olaydan bir tür affetmeye doğru bir yolculuk” olarak tanımlıyor. Çalışmalarının odağında ise şeytan var. 17 parçadan oluşan seride şeytanın beşikten mezara hikâyesi anlatılıyor.  Cave, şeytan karakterini karmaşık, kusurlu, günlük bir karakter olarak çerçeveliyor.

Nick Cave, "Şeytan Ölümüne Kanıyor (2020–22)."

Nick Cave, ‘Şeytan Ölümüne Kanıyor’

Cave’in kaleme aldığı şarkı sözlerinde inanç, Hristiyanlık, gotik anlatılar olduğu için serginin teması çok büyük bir sürpriz değil. Ancak yine de şeytanın yaşam döngüsünü Cave’in gözünden görmek sanatçının birçok hayranı heyecanlandırıyor.

Cave’in 2024 planları bununla da sınırlı değil. Müzisyenin  ‘Bunny Munro’nun Ölümü’ televizyona uyarlanıyor. 2009 yılında yayınlanan romanın televizyon uyarlamasında başrol, ’Doctor Who’ dizisinin efsane doktorlarından Matt Smith’in. Cave de kitabının bir televizyon dizisi olarak izleyicilerle buluşacak olmasından da başrolün Matt Smith’e verilmesinden de memnun.

📌‘The Devil – A Life (2020–22)/ Şeytan- Bir Hayat’ sergisi, 5 Nisan- 11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Brüksel’de.

En eski kent Çatalhöyük'ün belleğinden çıkanlar bu sergideEn eski kent Çatalhöyük’ün belleğinden çıkanlar bu sergide

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.