Nils Frahm yeniden İstanbul’a geliyor

Nils Frahm, yeniden İstanbul'da. Ülkemizde son olarak 2019'da konser veren Frah #KeepItAlive kapsamında daha önce de sahne aldığı Zorlu PSM'de 16 Haziran akşamı hayranlarıyla buluşacak. Son dönemin en yetekenli ve üretken piyanistlerinden Frahm, minimal müziğin de öncülerinden.

Kültür Sanat 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Nils Frahm, dört yıllık bir aradan sonra yeniden İstanbul’a geliyor. Pandemi nedeniyle duran hayat, iptal olan yüzlerce etkinliğin ardından müzik dünyasa arayı kapatmaya çalışıyor. Ülkemize en son 2019 yılında gelen Frahm Beatgate organizasyonuyla yeniden İstanbul’u şereflendirecek. Neoklasik ve minimal müziğin en büyük temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Berlin çıkışılı piyanist ve prodüktör #KeepItAlive serisi kapsamında 16 Haziran akşamı Zorlu PSM’de konser verecek. Konser biletlerini Beatgate sitesinde satın almak mümkün.

Nils Frahm yeniliklere daima açık

Deneysel, neo-klasik, ambiyans ve elektronika evrenleri arasında geçişlerle ortaya çıkardığı alışılmadık sesiyle Nils Frahm; son dönemin en yetenekli bestecileri arasında gösteriliyor. Daha önceki gelişinde de Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşan Frahm’ın İstanbul’da hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunuyor. Farklı türlerden ilham almayı seven Frahm, müziğinde deneysel sesleri kullanma konusunda da oldukça cesur bir müzisyen olarak karşımıza çıkıyor. Bunda kuşkusuz müzikal açıdan yoğrulduğu Berlin’in sahip olduğu atmosferin de payı büyük. Almanya’nın başkneti son yıllarda özellikle minimal müzik konusunda üretim yapan çok sayıda müzisyene ev sahipliği yapan ve onları besleyen bir şehir konumunda. İtalyan besteci ve piyanist Ludovico Einaudi, bu noktada akla gelen ilk isimlerdne biri.

Sanat alanını sürekli olarak genişleten Frahm, Sebastian Schipper’ın uzun metrajlı filmi için yazdığı ‘Music For The Motion Picture Victoria’ adlı soundtrack’i, ‘En İyi Film Müziği’ dalında saygın ‘Alman Film Ödülü’nü kazandı. Bununla birlikte, Robert De Niro’nun başrolünde oynadığı ‘Ellis’ filminin müziklerine Fransız müzisyen Woodkid ile beraber imza attı. Nils Frahm, müzik eleştirmenlerinden ve dinleyicilerden tam not alarak, dünya çapında bir hayran kitlesine sahip oldu.

Tango: Türkiye'nin eski bir hikâyesiTango: Türkiye’nin eski bir hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.