Nilüfer Spotify’ın global elçisi oldu

Türk pop müziğinin efsane ismi Nilüfer kadın sanatçıların seslerini daha da öne çıkararak görünürlüklerini artırmayı hedefleyen Spotify Equal'ın dünya genelindeki elçisi oldu.

Kültür Sanat 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Nilüfer dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın elçisi oldu. Platformun kadın müzisyenlerin görünürlüğünü dünya çapında artırmak için yıllar önce başlattığı projenin bu ayki yüzü Nilüfer. Bu bir ilk: İlk kez bir Türk sanatçı Türkçe bir şarkısıyla Spotify Equal global elçisi olmuş oldu.

Nilüfer New York ve Barcelona’daki billboardlarda

Müzik sektöründe tüm dünyada eşitliği güçlendirmeyi hedefleyen Spotify’ın global müzik programı Equal müzik endüstrisinde kadınlar için eşitliği teşvik ederek onların seslerini daha çok duyurabilmesini, daha çok kişinin onlardan ilham alabilmesini ve kadınlar için daha fazla fırsat yaratabilmeyi amaçlıyor. Türk pop müziğinin duayen ismi Nilüfer ve şarkısı ‘Kara Gözünün Hasretinden’ hem Equal global çalma listesinin hem de Equal Türkiye çalma listesinin kapağında yerini aldı.

1970’lerin başından itibaren Türk Pop müziğinin önde gelen sanatçılarından olan Nilüfer kısa bir süre önce Mabel Matiz’in yazdığı ‘Kara Gözünün Hasretinden’ şarkısıyla sevenleriyle yeniden buluşmuştu. Nilüfer, mayıs ayı içinde ise New York Times Meydanı’ndaki ünlü Spotify billboardundaki ve FC Barcelona maçı esnasında LED’lerdeki yerini alacak.

Tadilat bitti, devrimin simgesi yeniden Louvre Müzesi'ndeTadilat bitti, devrimin simgesi yeniden Louvre Müzesi’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.