O da Fransa’nın Banksy’si: Sanatçı Invader’den olimpiyatlara özel duvar resmi

Fransa'nın gizemli sokak sanatçısı Invander'in çalışmaları ülkesinde yasalar gereğince hoş karşılanmasa da sanatçı bu kez herkesin hoşuna gidecek bir sürpriz yaptı. Paris'teki son eseriyle 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'na selam gönderdi.

Kültür Sanat 12 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: John Leicester, AP.

Şu sıralar herkes Banksy ve arka arkaya yaptığı gizemli hayvan resimlerini konuşuyor olabilir ama biz sizi bir başka gizemli sokak sanatçısıyla tanıştıralım: Invander.

Kendisi 90’lardan beri Paris sokaklarında yaptığı mozaik çalışmalarıyla meşhur. O da tıpkı sıklıkla birlikte anıldığı Banksy gibi eserlerini sürpriz noktalara bırakır, gecenin karanlığında kaybolur. Uluslararası üne de sahip sanatçı şehrin farklı noktalarında sürprizler yaparken son eseriyle 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na selam gönderdi.

Sanatçı olimpiyat oyunlarına da ev sahipliği yapan Seine Nehri’nin etrafına örülen setlerden birine eserini yapıştırdı. Eserini Instagram hesabından paylaştı, “olimpiyatlar için özel bir parça” olarak tanımladı. Eser sanatçının alametifarikası fayanslardan oluşan mozaik bir tasarım. Eserin renkleri de olimpiyat ruhuna uygun. Paris Olimpiyat komitesinin şehri boyadığı mavi tonlardan oluşuyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Invader (@invaderwashere)

Anonim sanatçının temsilcisi Associated Press’e e-posta yoluyla bir de mesaj gönderdi: “Invader Paris’teki Olimpiyatları bu mozaikle kutlamak istediğini söylememi istedi.”

Invander’in çalışmaları Fransa’da yasadışı olarak kabul ediliyor, vandalizm olarak görülüyor. Ancak sanatçı bu olimpiyatlara özel bu çalışması için yetkililerle işbirliği yaptı. Ülkedeki yetkililer sanatçıya destek sözü verdi.  ‘PA_1512’ başlıklı bu eserin olimpiyatlar tarafından resmi olarak onaylanıp onaylanmadığı belli olmasa da sanatçı Instagram gönderisinde 2024 Paris oyunları ve Paris şehri hesaplarını etiketledi.

Ne çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındıNe çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındı

 

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.