Tekfen Filarmoni oda müziğiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde

Boğaziçi Üniversitesi'nin tarihi konser mekânı Albert Long Hall, özel bir performansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tekfen Filarmoni'nin oda müziği projesi 'O da Tekfen', yarın akşam solo performansına pek drastlamadığımız timpaniyi öne çıkaran konserle izleyici karşısında olacak.

Kültür Sanat 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin önemli müzik topluluklarından Tekfen Filarmoni’nin klasik müzik tutkusunu oda müziğine taşıyor. ‘O da Tekfen’ projesi Boğaziçi Ünivesitesi’nin tarihi konser salonu Albert Long Hall’da müzikseverlerle buluşacak. Yarın akşam gerçekleşecek konserde solo performansına ender rastladığımız bir enstrüman olan timpani başrolde. Amerikalı besteci ve kendisi de bir timpanist olan William Kraft’ın ‘1 No’lu Timpani Konçertosu’nun Türkiye prömiyerinin gerçekleştirileceği konserin solist sanatçısı, Tekfen Filarmoni müzisyeni Emre Günay.

Boğaziçi Ünviversitesi’nde timpani ile bir prömiyer

Konserin başında Emre Günay, çelikten yapılma vurmalı bir enstrüman olup dinlendirici ve huzur verici tınılarıyla tanınan Handpan ile doğaçlama bir müzik icra edecek. Dinleyiciler bu girizgahın ardından çalgının sınırlarını zorlayan ve değişik çalım teknikleri gerektiren bir eser olan William Kraft’ın ‘1 No’lu Timpani Konçertosu’nu Türkiye’de ilk kez dinleme fırsatı bulacak.

Timpaniyi dinleme fırsatı yakalayan müzikseverlerin Albert Lang Hall’daki konserin devamında ise Brezilyalı besteci ve perküsyon sanatçısı Ney Rosauro’nun ‘1 No’lu Vibrafon Konçertosu’nu dinleyecek. İlhamını Brezilya’nın halk müziği ve ninnilerinden alan bestede ön plana çıkan vibrafon da tıpkı timpani gibi solo enstrüman olarak nadiren karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yarın akşam gerçkeleşecel performans pek çok dinleyici için ilkleri de bir araya getirecek. Saat 20.00’de başlayacak olan konserin biletlerine www.klasikmuzik.bogazici.edu.tr/rezervasyon adresinden ulaşmak mümkün.

Müzik Radarı saygıyla anar: Zaman zaman değil, her zaman Fikret KızılokMüzik Radarı saygıyla anar: Zaman zaman değil, her zaman Fikret Kızılok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.