Oasis bilet krizi hükümet sorunu oldu: İngiltere başbakanı bile devrede

Oasis'in 15 yıl aradan sonra yeniden birleşmesiyle İngiltere'de büyük bir heyecan yaşanıyor. Bilet fiyatlarının yüksekliği tartışılırken Başbakan Keir Starmer uygun fiyat için devreye girdi, konuya el atacaklarını söyledi.

Kültür Sanat 5 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Son iki haftadır tüm dünyanın gözü kulağı Oasis’te. 15 yıl aradan sonra yeniden bir araya geleceklerini bir konser programıyla duyuran İngiliz müzik grubun İngiltere’deki Wembley Stadyumu’nda vereceği konserin biletleri satışa çıktığında bilet satış sitesi çökmüştü. Oasis konserleri bu kez de bilet fiyatlarının yüksekliğiyle gündemde. Ve bu büyük buluşma konserinin biletleri için İngiltere Başbakanı Keir Starmer da devrede.

İngiltere ve İrlanda’da yapılması planlanan konserlerin fiyatları ilk önce 65-148 sterlin bandındaydı; ancak, artan talep dolayısıyla bilet fiyatları daha sonra 355 sterline kadar çıktı. Hayranlar da bu duruma tepki gösterince Başbakan Starmer biletlerin herkes için uygun fiyatlı olmasını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Radio 5 Live kanalında katıldığı bir programda başbakana ülkenin en önemli gündemlerinden biri olan Oasis’in dönüşü de soruldu. Konuya el atacaklarını söyleyen Starmer bu sorunun sadece Oasis özelinde olmadığını, her etkinliğin bilet satışlarında yaşanan bir sorun olduğunu söyledi. İnsanların çevrimiçi bilet almak için sitelere girdiğinde bazen saniyeler içinde hepsinin satıldığını gördüğünü, sonrasında ise fiyatların fahiş bir şekilde arttığını belirten İngiltere Başbakanı bunun pek çok kişinin biletleri uygun fiyatlara alamaması anlamına geldiğini söyledi.

Ben de bir ebeveynim!

Starmer ailelere de seslendi. “Her ebeveyn çocuklarıyla ilgili olarak etkinliklere bilet alma baskısını hisseder, ben de bu durumu biliyorum” diyen başbakan biletlerin insanların gerçekten alabileceği bir fiyatta olacağı için çalıştıklarını söyledi.

Silahlar sustu, yıldızlar hizalandı, bekleyiş sona erdi: Oasis 2025'te sahnedeSilahlar sustu, yıldızlar hizalandı, bekleyiş sona erdi: Oasis 2025’te sahnede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.