Oasis’in 525 milyon dolarlık turnesi göz kamaştırıyor: Ama bu bir hayalkırıklığı hikâyesi

Kardeş kavgasının sona erip Oasis'in 15 yıl sonra yeniden birleşmesi iki haftadır dünyanın gündeminde. Turne için satışa çıkan biletler çok kısa sürede tükenirken yüz binlerce kişi umduğunu bulamadı. Bilet bulamayan yüz binler arasında Türkler de var

Kültür Sanat 3 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Noel ve Liam Gallagher kardeşlerin barışıp turneye çıkması son dönemin en çok konuşulan konularından. 31 Ağustos’ta satışa çıkan biletleri satan Ticketmaster sitesi çöktü. 2025’te Londra, Cardiff, Manchester ve Edinburgh’da toplam 15 konser verecek grubun biletleri çok kısa sürede tükenirken yüz binlerce müziksever hayalkırıklığına uğradı. Hayalkırıklığına uğrayanlar arasında Türk müzikseverler de var. Tarihçi akademisyen Prof. Dr. Göknur Akçadağ onlardan biri.

Üç kişinin farklı bilgisayarlardan bilet alma savaşı

Toplam turne gelirinin 525 milyon dolar olması beklenen konserler için bilet almak isteyen Prof. Dr. Göknur Akçadağ bunu başaramayan yüz binler arasında. Akçadağ “Oasis’in teknik ekibi çalışacakları bilet firmasına internet sitelerini bu ilgiye hazırlamasını söylemiş, ama yaşanan hazırlığın yeterli olmadığı görülüyor. Bilet almak için bir saatten fazla uğraştım, başa döndürüyordu hep ve işlem ilerlemiyordu. Aynı anda sözleşip üç kişi siteye girmeye çalıştık koordine olup, hiçbirimiz başaramadık” dedi.

Müzikseverler saatlerce bilgisayar başında konser bileti alabilmek için bekledi.

‘İnsanlar için eziyete dönüştü’

Prof. Dr. Göknur Akçadağ Ticketmaster’ın bilet satış operasyonundan da şikâyetçi. Bilgisayar başında geçen zamanı hakkında konuşan Akçadağ “Aslında satış sitesi bu durumu öngörüp teknik hesaplama yapıp öyle satışa sunmalıydı. Yapay zeka, teknoloji vs diyoruz ve bu zamanda bir konser biletini teknik sorunlar nedeniyle alamıyoruz. Çok tuhaf değil mi? İnsanlara eziyete dönüşen bu sistem doğru değil. Yarış gibi bilet almaya çalışmak bu kadar yoğun hayatın içinde kabul edilebilir değil” dedi.

Yaşanan yoğunluğu muhtemelen Gallagher kardeşler de öngörmüş olacak ki kısa bir süre sonra ek konserlerin tarihi de duyuruldu. Gelecek sene temmuz ayından itibaren İngiltere, Galler, İskoçya ve İrlanda’yı kapsayan turnelerindeki konser sayısını artıran Oasis’in sevenleri bir nebze olsa rahatlatmış gibi. Ancak endişeler devam ediyor. Bilet alma konusunda ısrarını sürdüreceğini belirten Prof. Dr. Göknur Akçadağ “Tek olumlu gelişme Gallagher kardeşlerin bu saçma durumdan dolayı yeni ek konserler eklemeye karar vermeleri. Fakat bu satış yöntemi ve bu site ile yine aynı durum olacaktır” dedi.

Dünya 8 milyar, Oasis dinleyen 6 milyarDünya 8 milyar, Oasis dinleyen 6 milyar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.