Ödüllü eser ‘Açık Yapıt’ Cumhuriyetin 100. yılında AKM’de

Melek Zeynep Bulut'un Londra Tasarım Bienali'nde ödül alan ardından da yine Londra'daki Tasarım Festivali'nde sergilenen 'Açık Yapıt' eseri bu kez Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne yerleştirilecek.

Kültür Sanat 29 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Melek Zeynep Bulut imzası taşıyan ‘Açık Yapıt’, haziran ayında Londra Tasarım Bienali’nde halk oylarıyla birinci seçilmişti. 25 Haziran’a kadar Londra’daki ünlü Somerset House’ta sergilenen eser ‘Public Award’ ile ödüllendirilmiş ardından da Londra Tasarım Festivali’nde sergilendi. Eser şimdi de Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sanatseverlerle buluşacak. Bugün açılışı yapılacak eser 19 Kasım’a kadar AKM’de. Sergileme aynı zamanda eserin Türkiye’deki ilk gösterimi anlamına geliyor.

Dönüşüm metaforlarının etrafında şekillenen, performatif mekan ve tiyatral geçişler sergilemesi olan ‘Açık Yapıt’, insanlık tarihi boyunca güç, sınırları belirleme, toplumsal hiyerarşi temsili olan kavramların anlamları üzerine tartışmayı temel alıyor. Londra Tasarım Bienali’nden ödülle dönen Melek Zeynep Bulut, haziran ayında gerçekleşen törende eseri hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Tanımların değişmesi ve dünyanın dönüşmesi için bu şart ve bunun için de bizim zaten kültür, medeniyet öncüsü bir toplum olduğumuzu, tarih boyunca bilimle destekleyerek zaten yaptığımızı ve böyle güçlü bir dengeyle yön verdiğimizi her aşamada unutmadan ilerledik. Eserin zihinsel performansı ve üretimimiz bizi çok mutlu etti ancak bu hassasiyetin de alt metinde hep olduğunu vurgulamak isterim”

Tarkan'dan Cumhuriyet'in 100. yılına marş: Sen Rahat UyuTarkan’dan Cumhuriyet’in 100. yılına marş: Sen Rahat Uyu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.