Oscar’lı Olivia Colman depremzedelere Nazım ile seslendi

Londra'da War Child ve The Turkey Mozaik Foundation tarafından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bir yardım konseri düzenlendi. Gecede, Oscar'lı oyuncu Olivia Colman, Nazım Hikmet'in 'Yasamaya Dair' şiirini İngilizce okudu.

Kültür Sanat 17 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlerin ardından  kültür sanat endüstrisi de deprem bölgesi ve depremden etkilenenlerle dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Türkiye’deki etkinlik ve organizasyonların yanı sıra yurtdışından da dayanışma devam ediyor.

Önceki gün Londra’da War Child ve The Turkey Mozaik Foundation, Royal Albert Hall’da bir defaya mahsus özel bir bağış toplama etkinliği düzenledi. Gecenin en özel anı ise Oscar’lı oyuncu Olivia Colman’ın Nazım Hikmet şiiri okuması oldu. Colman Nazım Hikmet’in ‘Yasamaya Dair’ şiirini İngilizce seslendirdi.

 

Gecede, Marcus Mumford, Dermot Kennedy, Hozier, James Bay,Anna Calvi ve Nilüfer Yanya’nın setlerinin yanı sıra Türkiye ve Suriye’den Türk, Kürt, Arap ve Alevi müzisyenlerden oluşan yeni kurulan ‘Solidarity Ensemble’ın özel canlı performansları da sergilendi.

‘Solidarity Ensemble’da Çiğdem Aslan, Dila Vardar, Djanan Turan, Erdal Yapıcı, Maya Youssef, Suna Alan, Levent Canen, Tahir Palalı, Serkan Çakmak ve Suat Karakuş yer alıyor. Yayıncı, müzisyen ve aktör Jumoké Fashola ve oyuncu Halit Ergenç’in sunuculuğunu yaptığı etkinliğe İngiliz Olivia Colman’ın yanı sıra oyuncu Gugu Mbatha-Raw ve komedyen Omid Djalili de  katıldı.

 

 

Haluk Oral’ın kütüphane eviHaluk Oral’ın kütüphane evi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.